Helsingin rauatatieasema, taustalla Tuomiokirkko. Kuva: Omar El Mrabt.

Kaupungit ratkaisevat ihmiskunnan tulevaisuuden – seuraa kaupunkisymposiumia keskiviikkona Helsinki-kanavalta

Helsinki Symposium järjestetään tänä vuonna toista kertaa.   

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Helsinki Symposium saa jatkoa. Huomenna keskiviikkona Helsingin kaupungintalolle kokoontuu lähes 400 vierasta keskustelemaan kaupunkien roolista ja merkityksestä aikamme suurimpien haasteiden ratkaisussa. 

Helsinki Symposiumin tarkoituksena on koota yhteen kaupunkitutkijat, kaupunkien päättäjät ja yhteiskunnalliset vaikuttajat ja lisätä tuoreimpaan tutkimustietoon ja faktoihin perustuvaa keskustelua kaupungistumisesta ja kaupunkipolitiikan agendasta. 

Kutsuvierastilaisuus järjestetään keskiviikkona 3. huhtikuuta kello 12 - 17.30. Tilaisuutta voi seurata Helsinki-kanavalta. Voit osallistua keskusteluun myös somessa asiasanalla #Helsinkisymposium.

Tilaisuus on jaettu kahteen teemaan. Päivä aloitetaan sillä, miten kaupungit voivat johtaa kestävää tulevaisuutta ja iltapäivän osuudessa keskustellaan laajemmin kestävän kehityksen tavoitteista sekä kaupunkien merkityksestä niiden toimeenpanijoina.

Iltapäivän aikana lavalle nousee Suomen eturivin kaupunkitutkijoita ja kuulemme Helsingin ja New Yorkin yhteistyöstä kestävien kaupunkien rakentamisessa. Mukana ovat muun muassa kirjailija ja New Yorkerin elämäntapakolumnisti David Owen, kotimaiset kaupunkitutkimuksen huiput Emma Terämä ja Damiano Cerrone, New Yorkin kansainvälisten asioiden komissaari Penny Abeywardena sekä Nordean pääkonttorin Helsinkiin tuonut Casper von Koskull, Helsingin ylipiston rehtori Jari Niemelä sekä kaupunginjohtajia niin Suomesta kuin naapurimaidemme pääkaupungeista. Tilaisuuden avaa pormestari Jan Vapaavuori.

Tulevaisuuden kestävä kaupunki edellyttää kaupun­geilta työtä ja yhdessä tekemistä, joka tähtää yhä kestävämpiin elämäntapoihin, päätöksiin ja kaupun­kikehitykseen. Symposiumin yhteydessä julkaistaan ”Kaupungit ratkaisevat” -julkaisu, jossa kaupunkitutkijat pääsevät laajemmin ääneen kaupunkien roolista sekä erityisesti niistä toimenpiteistä, joita kaupungeilta ilmastonmuutok­sen torjunnan ja kestävän kehityksen edelläkävijöinä odotetaan.

Lisää aiheesta:

  • Helsinki Symposiumin ohjelma

Kuvagalleria

Kuvat: Kimmo Brandt.

Loading..