Kaupunginvaltuuston sali.

Kaupunginvaltuustossa on keskiviikkona kyselytunti

Kaupunginvaltuuston kokouksessa keskiviikkona 8. syyskuuta on kyselytunti. Kokouksen asialistalla on myös muun muassa Lauttasaaren Koivusaaren asemakaava ja sen hyväksyminen sekä Jätkäsaaren Valtamerilaiturin asemakaavan muuttaminen.

Kyselytunnin aiheina ovat Helsingin kaupungin ja yksityisten sote-palvelutuottajien rekrytointisopimus sekä kulttuuri- ja tapahtuma-alan kokoontumisrajoitukset.

Koivusaaren asemakaava ja asemakaavan muutos koskee Koivusaaren maa-aluetta, ympäröivää merialuetta, Länsiväylää ja maapenkereitä Koivusaaren itä- ja länsipuolella. Lisäksi alueeseen kuuluvat Länsiväylän reunustat tien ja korttelialueiden välissä Katajaharjun sillalle asti. Koivusaaren sijainti tehokkaan joukkoliikenneyhteyden varrella tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden täydentää kaupunkirakennetta. Tavoitteena on, että Koivusaareen rakennetaan uusi asunto- ja työpaikka-alue metroaseman ympärille.

Jätkäsaaren Valtamerilaiturin asemakaavan muutos koskee satama-, katu- ja vesialueita, jotka sijaitsevat Tyynenmerenkadun ja Melkinlaiturin välisellä alueella. Kaavaratkaisu mahdollistaa tapahtuma-areenan, hotellin ja majoitustilojen, liikuntatilojen ja näihin liittyvien tukitoimintojen rakentamisen.

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Kokouksen voi katsoa myös myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla.

Valtuuston päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa.

Lisää aiheesta:
Kaupunginvaltuuston esityslista 8.9.2021
Helsinki-kanava

Kuva: Paavo Jantunen