Kuva: Kaapo Kamu/ Helsingin kaupungin aineistopankki

Vihreiden Tuuli Kousa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan valtuuston puheenjohtajaksi Tuuli Kousan (vihr.). Kousa on toisen kauden valtuutettu ja toiminut vuodesta 2013 myös kaupungin konsernijaoston puheenjohtajana.

 

Tuuli Kousa (s. 1979) on koulutukseltaan kansainväliseen oikeuteen ja ihmisoikeuksiin erikoistunut juristi. Hän työskentelee OP-ryhmässä viestinnän ja yritysvastuun johtotehtävissä.

 

Kousa seuraa vihreiden Mari Puoskaria, joka on toiminut kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2013. Puoskari on ilmoittanut jättävänsä politiikan siirryttyään johtotehtäviin konsulttiyhtiö Pöyrylle.

 

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valtuusto valitsi Harry Bogomoloffin (kok), joka on ollut valtuuston jäsenenä vuodesta 1985 ja toiminut aiemmin muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtajana, kokoomusryhmän puheenjohtajana ja valtuuston varapuheenjohtajana. Vuonna 1944 syntynyt Bogomoloff on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valtuusto valitsi Sara Paavolaisen (sd). Vuonna 1959 syntynyt Paavolainen on toisen kauden valtuutettu ja ammatiltaan näyttelijä.

 

JAA