Valtuuston kyselytynti tulkataan viittomakielelle 26.2.2020.

Kaupunginvaltuuston kyselytunti tulkataan viittomakielelle

Kyselytunti järjestetään kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä keskiviikkona 26.2. Kokous alkaa klo 18.00. Katso aiheeseen liittyvä viittomakielinen uutinen täältä.

Kyselytunnilla käsitellään valtuutettu Terhi Koulumiehen (kok) kysymys varautumisesta koronavirusepidemiaan: Miten esimerkiksi terveydenhuolto ja muut tärkeät peruspalvelut turvataan sellaisessa tilanteessa? Kysymykseen vastaa suullisesti sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa.

Valtuutettu Atte Harjanteen (vihr) kysymyksessä käsitellään kaupungin sopeutumista ilmastonmuutokseen: Millä tavoin kaupunki varmistaa, että ilmastonmuutokseen sopeutuminen huomioidaan ja resursoidaan riittävästi kaupungin eri toimialoilla ja sopeutumisen eri aikajänteet huomioiden? Kysymykseen vastaa kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kaupunginvaltuuston kyselytunteja järjestetään kokousten yhteydessä säännöllisesti. Niiden aikana käsitellään valtuutettujen esittämiä kysymyksiä pormestarille ja apulaispormestareille. Pormestari tai apulaispormestarit esittävät vastauksen suullisesti ja valtuusto voi keskustella aiheesta. Kyselytunneilla käsitellään ajankohtaisia helsinkiläisiä kiinnostavia aiheita pormestarikunnan toimialoihin liittyvissä asioissa.

Nyt järjestettävällä kyselytunnilla kokeillaan ensimmäisen kerran viittomakielistä tulkkausta. Tavoitteena on jatkaa kokeilua myös syyskaudella. Kokemusten perusteella puntaroidaan mahdollisuuksia viittomakielisen tulkkauksen järjestämiseen säännöllisesti.

Helsinki-kanavalla suora lähetys, yleisölehteri avoinna kaupunkilaisille

Viittomakielelle tulkattua kyselytuntia voi seurata Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä tai tallenteena. Valtuuston kokouksia voi seurata myös paikan päällä yleisölehteriltä, jonne on esteetön sisäänkäynti osoitteesta Sofiankatu 3 (kartalla), sisäpihan kautta. Yleisölehterille pääsee noin 30 minuuttia ennen kokouksen alkua ja sieltä voi poistua ja sinne voi saapua vapaasti kokouksen aikana.

Kaupunginvaltuuston kokous 26.2.2020 alkaa klo 18. Kyselytunti järjestetään heti kokouksen alussa. Kokouksen esityslista on julkaistu kaupunginvaltuuston sivustolla kohdassa Uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat.