Valtuustosalin ovi.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa kyselytunti ja kolme ryhmäaloitetta

Kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään, keskiviikkona 5. toukokuuta. Kokouksen alussa pidetään kyselytunti. Kokouksen asialistalla on myös muun muassa AM-ohjelman 2020 seurantaraportti 2021 sekä useita asemakaavamuutoksia. Lisäksi kokouksen esityslistalla on kolme ryhmäaloitetta ja useita valtuutettujen aloitteita.

Kokouksen aluksi apulaispormestari Anni Sinnemäki vastaa kyselytunnilla kahteen kysymykseen. Valtuutettu Fatim Diarra kysyy, miten merellinen Helsinki avautuu kesällä kaupunkilaisille, jos epidemiatilanne pysyy hyvänä. Valtuutettu Mari Rantanen kiinnittää huomiota Helsingin muuttovetovoimaan ja kysyy, miten kaupunki aikoo reagoida siihen, että poismuuttajien määrä on lisääntynyt.

Kokouksessa esitetään useita asemakaavamuutoksia, kuten Katajanokanlaituri 4:n asemakaavan muutos, joka sallisi nelikerroksisen, pääosin puurakenteisen liike- ja toimistorakennuksen rakentamisen alueelle. Lisäksi kokouksessa käsitellään muun muassa terveyteen, turvallisuuteen ja liikkumiseen liittyviä valtuutettujen aloitteita. Esityslistalla olevat ryhmäaloitteet koskevat mielenterveyspalvelujen saatavuutta ja lainsäädäntöaloitetta kannabiksen valvotun tuotannon ja myynnin sallimisesta kaupungin alueella.

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Kokouksen voi katsoa myös myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla.

Valtuuston päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa.

Lisää aiheesta:

Kaupunginvaltuuston esityslista 5.5.2021

Helsinki-kanava

Kyselytunti