Kaupunginvaltuuston etäkokous.

Kaupunginvaltuuston kevään viimeinen kokous pidetään etänä 17.6.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu kevään viimeiseen kokoukseen keskiviikkona 17.6. Kokous alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16. Seuraavan kerran valtuusto kokoontuu kesätauon jälkeen keskiviikkona 26.8. Kaupunginvaltuuston kokoukset pidetään etäkokouksina myös kesä- ja elokuussa. Valtuustosalissa siirryttiin kuitenkin keskiviikkona 10.6. salijärjestelmään, jolloin normaali istumajärjestys palautettiin saliin ja turvavälimerkintöjä ei enää käytetä.

Kevätkauden viimeisen kokouksen esityslistalla on vuoden 2021 talousarvion valmistelua koskeva lähetekeskustelu ja Helsingin vuoden 2019 tilinpäätöksen hyväksyminen. Näiden lisäksi listalla on myös vuoden 2019 arviointikertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen käsittely.

Kaupunginvaltuuston yleisölehteri on suljettu koronaepidemian vuoksi. Kaupunginhallitus päätti lehterin sulkemisesta kokouksessaan 4.5.2020. Päätöksen taustalla vaikuttaa kuntalakiin 1.5.2020 tullut muutos, jonka mukaan kunnan toimielinten julkista kokousta voi seurata vain sähköisesti kunnanhallituksen päätöksessä osoittamalla tavalla. Tämän seurauksena yleisölehteri pidetään suljettuna 31.7.2020 asti. Valtuuston kokouksia on kuitenkin mahdollista seurata Helsinki-kanavalla.

Kokouksen aikana keskustelua voi seurata Twitterissä @helviestinta. Keskusteluun voi osallistua hashtagilla #helvaltuusto.

Kaupunginvaltuuston kokouksen esityslista on julkaistu kaupunginvaltuuston sivuilla.