Kaupunginvaltuuston istuntosali.

Kaupunginvaltuusto keskusteli kyselytunnilla lastensuojelusta, työvoimapulasta ja kaupunkikulttuurista

Kaupunginvaltuusto keskusteli 27. huhtikuuta kokouksensa kyselytunnilla lastensuojeluilmoitusten käsittelyprosesseista Helsingissä, varhaiskasvatuksen, sosiaalipalveluiden ja terveydenhuollon työvoimapulasta sekä kaupunkikulttuurin elvyttämisestä.

Valtuutettu Mari Rantasen kysymys koski sitä, millaisiin toimiin Helsinki on ryhtynyt lastensuojeluilmoitusten käsittelyprosesseissa vuoden 2012 jälkeen ja mitä lastensuojelussa voi tehdä paremmin.

Valtuutettu Johanna Nuorteva kysyi varhaiskasvatuksen, sosiaalipalveluiden ja terveydenhuollon työvoimapulasta. Hän kysyi, mitä toimenpiteitä henkilöstön saatavuuden eteen on jo tehty ja mitä tälle vuodelle on suunnitteilla.

Valtuutettu Laura Kolbe kysyi kaupunkikulttuuriin liittyen, mihin toimenpiteisiin kaupunki aikoo ryhtyä, jotta Senaatintorille palautettaisiin sen asema kaupungin ykköstorina, keskeisenä tapahtumatilana ja viihtyisänä, houkuttelevana urbaanina keitaana.
Valtuutettujen esittämiin kysymyksiin vastasivat pormestari Juhana Vartiainen sekä apulaispormestarit Nasima Razmyar, Daniel Sazonov ja Anni Sinnemäki.

Kokouksessaan kaupunginvaltuusto hyväksyi myös HUS-yhtymän perussopimuksen. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

Kuva: Paavo Jantunen