Koulun piha ja koripallokori.

Kaupunginhallitus teki jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyiden mahdollistamisesta

Kaupunginhallitus teki 10. tammikuuta jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta. Päätös on voimassa 10.1.2022-9.2.2022 tai kunnes asiasta toisin päätetään.

Kaupunginhallitus päätti lukuvuoden 2020–2021 aikana kymmenen kertaa poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen mahdollistamisesta. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan toimialajohtaja on lukuvuoden 2020–2021 aikana päättänyt poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä 15 kertaa.

Vuoden 2022 yleisavustukset myönnetty ja nuorten kesätöille rahoitusta

Kaupunginhallitus päätti yleisavustusten myöntämisestä vuodelle 2022. Yleisavustuksia myönnetään yhteensä runsaat 850 000 euroa. Avustusmääräraha pysyy samalla tasolla kuin vuonna 2021, joten avustuksiin esitettävät summat ovat pääosin edellisvuoden tasolla.

Helsingin kaupungin yleisavustukset on tarkoitettu rekisteröityjen yhteisöjen yleisesti hyödylliseen toimintaan. Kaupunginhallituksen yleisavustusta voi hakea toimintaan, jota muut toimialat eivät avusta.

Kaupunginhallitus päätti myös myöntää rahoituksen 16–20-vuotiaiden nuorten palkkaamiseksi Siisti kesä -hankkeeseen ensi kesäksi. Myös 15-vuotiaat peruskoulun suorittaneet voivat osallistua hankkeeseen. Määrärahaa myönnetään yhteensä noin 970 000 euroa, jolla voidaan palkata noin 285 nuorta kolmesta viikosta kahteen kuukauteen kestäviin työsuhteisiin.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Kuva: Paavo Jantunen