Kaupunginhallitus hyväksyi Hämeentien ratikkaradan hankesuunnitelman

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Hämeentien raitioradan rakentamisen ja ratasähkötöiden hankesuunnitelmat, joiden kokonaiskustannukset ovat yhteensä 6,1 miljoonaa euroa. Suunnitelma koskee Junatien sillan ja Hakaniemen välille tulevaa raitiorataa.

Hämeentielle tehdään yksisuuntaiset pyörätiet sekä bussi- ja raitioliikennettä sujuvoittavia järjestelyjä. Raitioliikenne erotetaan muusta ajoneuvoliikenteestä korotetulla kiskoalueella.

Uudistuksen yhteydessä muutetaan ratikkapysäkkien paikkoja. Väinö Tannerin kentän kohdalla ollut pysäkki siirretään Neljännen ja Viidennen linjan väliin. Hämeentie 56‒58 edessä oleva raitiovaunupysäkki jaetaan siten, että toinen osa siirretään Hämeentie 46‒52 eteen ja toinen osa Helsinginkadulle Vaasanpuistikon kohdalle.

Maaliskuussa 2019 alkaneen Hämeentien remontin vuoksi ratikkaliikenne Kurvista Hakaniementorille on katkaistu kokonaan. Suunnitelmien mukaan liikenne voidaan avata Hämeentieltä Helsinginkadulle kulkevalle osuudelle helmikuussa 2020. Hämeentien osuudella Helsinginkadun ja Siltasaarenkadun välillä liikennekatko jatkunee elokuuhun 2020 saakka.

Kaikki kaupunginhallituksen 15.4.2019 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa täällä (Päätöstiedote 15.04.2019)

Kaupunginhallituksen seuraavat kokoukset pidetään 25.4. (aamukoulukokous) ja 29.4.2019.


JAA