Arvokisoissa menestyneiden helsinkiläisurheilijoiden palkitseminen

Kaupunki haluaa palkita helsinkiläisurheilijoita menestyksestä olympialaisissa ja paralympialaisissa tai olympia- ja paralympialajeissa järjestetyissä MM-kisoissa. Kaupunginhallitus hyväksyi periaatteet, joiden mukaan arvokisoissa menestyneitä huomioidaan.

Periaatteet antavat mahdollisuuden myös harkinnanvaraiseen palkitsemiseen menestyksestä MM-tasolla sellaisissa kansainvälisen lajiliiton kilpailujärjestelmän alaisissa lajeissa yksilö- ja joukkueurheilun yleisessä sarjassa, joihin kansallinen lajiliitto on nimennyt urheilijat.

Palkittavan kotikunnan tulee olla Helsinki saavutuksen ja palkitsemisen aikaan. Urheilijalle tai joukkueelle voidaan myöntää vain yksi stipendi kalenterivuoden aikana ja stipendi myönnetään parhaan saavutuksen perusteella. Vuoden helsinkiläisurheilijaksi voidaan kuitenkin valita jo kansainvälisen urheilumenestyksen perusteella stipendillä palkittu urheilija.

Helsinkiläisurheilija voi saada olympialaisten tai paralympialaisten kultamitalista 10 000 euron suuruisen tunnustuksen. Stipendisummat muista menestyksistä ovat luettavissa kaupunginhallituksen kokouksen esityslistalta (asiakohta 12).

Myönteinen lausunto seudun MAL-suunnitelmaluonnoksesta

Kaupunginhallitus antoi hyväksyvän lausunnon MAL2019-suunnitelmaluonnoksesta eli Helsingin seudun 14 kunnan maankäytön, asumisen ja liikenteen yhteisestä suunnitelmasta.

Suunnitelmaluonnoksen valmistelusta ovat vastanneet tiiviissä yhteistyössä alueen kunnat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Mäntsälä, Pornainen, Hyvinkää, Kirkkonummi, Vihti ja Sipoo sekä HSL, HSY, Uudenmaan liitto sekä valtion liikenne- ja ympäristöviranomaiset.

Suunnitelmaluonnoksessa tavoitellaan vähäpäästöistä, houkuttelevaa, elinvoimaista ja hyvinvoivaa seutua. Suunnitelma on myös seudun lakisääteinen liikennejärjestelmäsuunnitelma ja sitä koskee velvollisuus viranomaisten suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arvioinnista.

Kaupunginhallituksen lausunto on luettavissa esityslistalta (asiakohta 15), jossa ovat luettavissa myös itse suunnitelmaluonnos sekä vaikutusten arviointiselostusluonnos.

Kaikki kaupunginhallituksen 14.1.2019 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa täällä.


JAA