Suoraan sisältöön
A A A
Kalasataman Kohtaamiskioski. Kuva: Päivi Raivio

Kalasataman uusi ympäristötaideteos on Kohtaamiskioski

Uusi ympäristötaideteos Kohtaamiskioski sijaitsee Parrulaiturin ja Arielinkadun risteyksessä Kalasatamassa. Se on tarkoitettu kaupunkilaisille tapaamisten, tapahtumien ja kokeilujen järjestämiselle.

Kohtaamiskioski elävöittää julkista tilaa. Siellä voi pysähtyä, oleskella ja järjestää pienimuotoisia tapahtumiakin tai pitää vaikka kioskia Ravintolapäivän hengessä. Tapahtumista voi kertoa Kohtaamiskioskin oman Facebook-sivun kautta.

Teoksen ovat suunnitelleet Päivi Raivio ja Daniel Bumann. Kaksikko on erikoistunut julkisen tilan taiteeseen ja muotoiluun. tausta on yhteisötaiteessa, lavastustaiteessa ja väliaikaisissa, kokeilupohjaisissa projekteissa.

-Työmaat ja keskeneräisyys nähdään usein ikävänä ilmiönä. Haluamme kääntää työmaaestetiikan positiiviseksi ja ammennamme siitä teokseen ja sen ilmeeseen. Kioski on kokeilu ja tarjoaa varmasti yllätyksiä niin kaupunkilaisille kuin meille tekijöillekin, taiteilija Päivi Raivio kertoo.

Teos on paikoillaan yhden kesän kerrallaan. Ensi kesänä se on siirrettävissä toiselle paikalle ja koottavissa erimuotoiseksi.

Kalasataman ympäristötaide rahoitetaan kokonaisuudessaan Kalasataman rakennuttajilta perittävällä tontin kerrosneliömetrikohtaisella maksulla. Ympäristötaideprojektia koordinoi Helsingin kaupunki.

Lisää aiheesta:
facebook.com/kohtaamiskioski/
UuttaHelsinkiä/Kalasatama
raiviobumann.com/


JAA