Pohjoismaiden liput.

Juhlitaan yhdessä Pohjolan päivää 23. maaliskuuta

Pohjolan päivää vietetään 23. maaliskuuta kaikissa Pohjoismaissa ja Ahvenanmaalla, Färsaarilla ja Grönlannissa. Helsingin mukaan nimetyn sopimuksen allekirjoituspäivänä. 23.3.1962 allekirjoitettu Helsingin sopimus on pohjoismaisen yhteistyön perussopimus. Se määrittelee Pohjoismaiden neuvoston ja Pohjoismaiden ministerineuvoston tehtävät ja kokoonpanon sekä yleisesti pohjoismaisen yhteistyön pääalat ja toimintatavat.

Vuonna 2021 Pohjoismaiden ministerineuvosto täyttää 50 vuotta ja Suomi toimii ministerineuvoston puheenjohtajana.

Tänä vuonna Pohjolan päivää vietetään tilanteesta johtuen useissa virtuaalisissa tapahtumissa. Päivä näkyy myös liputuksena, rakennuksien valaisuina ja julkisen liikenteen näkyvyyskampanjana. Helsingin kaupunki liputtaa pohjoismaisin lipuin kolmessa kohteessa: kaupungintalolla, Finlandia-talolla ja rautatientorilla. Myös Eduskuntatalon Pikkuparlamentti saa pohjoismaisen liputuksen. Valtioneuvoston linna valaistaan pohjoismaiden lippujen väreissä.

Julkisen liikenteen kampanja näkyy Helsingissä raitiovaunujen kyljessä sekä lisäksi digitaalisilla näytöillä ratikoissa ja metroissa. Tämän lisäksi kampanja näkyy myös Oulun, Kuopion, Tampereen ja Turun kaupunkikuvassa.

Lisää aiheesta:

Tapahtuman verkkosivut

Pohjolan päivä Facebookissa


Kuva: Johannes Jansson/Norden.org