Suoraan sisältöön
A A A
Valaistuja kuusia Aleksanterinkadulla. Kuva: Mika Lappalainen.

Jouluista tekemistä Helsingissä

Helsingissä jokainen voi löytää omaan makuun sopivaa joulunajan ohjelmaa. Tästä koosteesta voi poimia perinteisiä ja uusia menoja joulunajan viettoon. Vietätkö joulun pääkaupunkiseudulla? MyHelsinki kokosi tietoa käyntikohteiden, kauppojen ja ravintoloiden aukioloajoista joulunpyhinä 24.-25.12.

Kooste

Allas Sea Pool on tänä vuonna ensimmäistä kertaa auki koko talven. Höyryävä lämminvesiallas, jäänraikas merivesiallas ja kuumat saunat tarjoavat elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia vuoden jokaisena päivänä. 

Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla pääsee tänä vuonna saunaan 22.12. asti. Sauna on sekasauna, ja löylyihin mahtuu kerralla 15 henkeä. Sauna-aikaa ei voi varata. Saunamaksu 5 euroa sisältää pyyhkeen ja istuinalustan.

Talvipuutarha

Suomen juhlavuotta kunnioittaen Talvipuutarhaa koristaa keskihallin laajassa kukkaistutuksessa valkoiset joulutähdet valkeine kynttilöineen, joulukuusi parvellaan, ja luonnon materiaaleista kootut kranssit ja muut jouluaiheiset sidontatyöt luovat juhlallisen tunnun puutarhan tiloihin, Talvipuutarhan perinteiksi muodostuneita lystikkäitä tonttuhahmoja ja –kantoa unohtamatta. Toki joulutähtien lisäksi puutarhaa koristaa amaryllikset, hyasintit, atsaleat, ja helmenämme kamelia vanhuksemme! Talvipuutarhan koristelu on valmis ensimmäiseen adventtisunnuntaihin 3.12 mennessä ja päättyy loppiaisviikonloppuun 6-7.1.

Joulukalenterit

Kaupungin Twitterin tämän vuoden joulukalenterissa nostetaan 1.-24.12. esiin päivittäin vuoden kohokohtia. Neuvonnan Twitterin joulukalenterissa nostetaan esiin jouluisia tapahtumia. Voit seurata jouluisia nostoja joulukuussa sekä kaupungin Facebook- että Instagram-tileiltä. Korkeasaaren arjessa erikoisia kysymyksiä tulee vastaan päivittäin. Eläintarhan joulukalenteri on lastattu eläintarinoilla.

Joulun juhlaa kauppahalleissa ja toreilla

Helsingin kauppahallit ja torit ilahduttavat asiakkaitaan jouluna erilaisilla tapahtumilla, joulumarkkinoilla, musiikkiesityksillä ja tietysti tarjoamalla sesonkiherkkuja loppuvuoden juhliin. Teurastamo virittäytyy myös jouluun. Hakaniemen hallissa voi vielä nauttia joulutunnelmasta. Hallin remontti alkaa tammikuussa ja kauppiaat siirtyvät Hakaniemen torille upouuteen väistötilaan. Joulun makuja ja tunnelmaa kauppahalleissa ja toreilla

Kurren talviturkin arvoitus

Tervetuloa Korkeasaareen selvittämään talviturkin arvoitusta yhdessä Kurre-oravan kanssa! Talvikaudella 20.11.-9.2. Korkeasaaren lipunmyynnissä on saatavilla Kurren talviturkin arvoitus -tarina, joka johdattaa perheen pienimmät retkelle eläintarhan ympäri oravan jalanjäljissä.

Jumppaa jouluiloa!

Maksuttomia joulujumppia järjestetään ympäri Helsinkiä jouluviikolla, ja joulunpyhien jälkeen aina vuoden alkuun asti. Nauti liikunnan ja joulun ilosta peräti 22 jumpan voimalla! Osa tunneista on venyttelyä, ja yhdet senioritanssitkin tanssitaan.Joulujumppa on monipuolista perusjumppaa, eikä niihin ei ole ennakkoilmoittautumisia.

Luistelu, hiihtäminen ja talviuinti

Talvisirkus Play

Hyppää peliin – Hurjaruuthin talvisirkus Playssä säännöt on tehty rikottaviksi, kun kansainvälinen taiteilijaryhmä pääsee valloilleen. Talvisirkuksessa pelataan vapaudella ja säännöillä. Taattuun Talvisirkus-tapaan luvassa on ihmeitä ja ilma-akrobatiaa!

Poimintoja joulutapahtumista  

Jouluajan koostetta päivitetään sitä mukaa, kun uusia tapahtumia tulee meille tiedoksi.

Lisää aiheesta:

JAA