Valaistuja puita Herttoniemenrannassa. Kuva: Mika Lappalainen.

Jouluista tekemistä Helsingissä

Helsingin Aleksanterinkatu sai juhlavalaistuksen tänä vuonna 70:ttä kertaa 25. marraskuuta. Helsingissä jokainen voi löytää omaan makuun sopivaa joulunajan ohjelmaa. Tästä koosteesta voi poimia perinteisiä ja uusia menoja joulunajan viettoon. Vietätkö joulun pääkaupunkiseudulla? MyHelsinki on koko sivuston osalta pukeutunut jouluun.

Helsinki on nimetty tänä vuonna maailman ykkösjoulukaupungiksi. Juhlasesonkina kaupunki täyttyy lämpimän joulutunnelman lisäksi erilaisista tapahtumista. MyHelsinki -sivusto on kattava opas helsinkiläisen joulun viettoon.

Useat kansainväliset sanomalehdet ovat maininneet Helsingin yhtenä tämän joulun suosikkikohteista. Helsinkiläinen joulu on yhdistelmä vanhoja ja uusia perinteitä. Lämmin joulutunnelma on taattu aina marraskuun lopulta loppiaiseen. 

Lux Helsinki kannustaa taas ilahduttamaan valolla                          

Valohaasteeseen on tarttunut kymmeniä toimijoita. Haaste on osa 5.–9.1.2019 järjestettävää Lux Helsinkiä. Valohaasteeseen voi osallistua kuka vain jakamalla Instagramissa kuvan valoteoksestaan #valohaaste-tunnisteella. 

Joulujumppia ympäri Helsinkiä

Ennen joulua, välipäivinä ja ensi vuoden alussa jumpataan ympäri Helsinkiä, kun Töölön kisahallissa, Liikuntamyllyssä, Maunulan liikuntahallissa ja Pirkkolan palloiluhallissa järjestetään joulujumppia.

Kurren talviturkin arvoitus Korkeasaaressa

Tervetuloa Korkeasaareen selvittämään talviturkin arvoitusta yhdessä Kurre-oravan kanssa! Korkeasaaren lipunmyynnissä on saatavilla 19.11.-6.1. Kurren talviturkin arvoitus -tarina, joka johdattaa perheen pienimmät retkelle eläintarhan ympäri oravan jalanjäljissä.

Uunisaaren talvi tarjoaa merellisiä elämyksiä liikkujille ja nautiskelijoille

Kaivopuiston kupeessa sijaitsevaan Uunisaareen pääsee taas kätevästi ponttonisiltaa pitkin. Merellisen kävelyretken voi ulottaa Uunisaaresta viereiseen Liuskasaareen asti, sillä saarien välillä on kulun mahdollistava aallonmurtaja. Ponttonisilta Uunisaareen on käytössä 15. huhtikuuta asti.

Talvipuutarha

Talvipuutarhaa koristaa keskihallin laajassa kukkaistutuksessa jälleen jouluiset kukat kynttilöineen, joulukuusi parvellaan, ja luonnon materiaaleista kootut kranssit ja muut jouluaiheiset sidontatyöt luovat juhlallisen tunnun puutarhan tiloihin, Talvipuutarhan perinteiksi muodostuneita lystikkäitä tonttuhahmoja ja –kantoa unohtamatta. Toki joulutähtien lisäksi puutarhaa koristaa amaryllikset, hyasintit, atsaleat, ja helmenämme kamelia vanhuksemme! Talvipuutarhan koristelu on valmis ensimmäiseen adventtisunnuntaihin 3.12 mennessä ja päättyy loppiaisviikonloppuun 6.-7.1. 

Luistelu, hiihtäminen ja talviuinti

Välipäivien ja vuodenvaihteen aikaan voi sujauttaa luistimet jalkaan ja nauttia talviliikunnasta. Luistelemaaan ja pelaamaan pääsee ainakin Helsingin kaupungin tekojääkentillä. Luistelemaan jouluna

Kirjastot

Kirjastojen aukioloissa on poikkeuksia joulun aikaan ja vuodenvaihteessa. Tarkista ajat ennen kirjastokäyntiä. Kallion kirjasto on Helsingissä auki ensimmäistä kertaa myös jouluaattona kello 8-15.

Talvisirkus Rakkaus

Talvisirkus 8.11.18-13.1.19 on huippuhieno nykysirkusesitys, joka lumoaa kekseliäisyydellään ja visuaalisuudellaan. Klovneriaa, jongleerausta, tanssia ja taikuutta, rakkauden akrobatiaa! Talvisirkus Rakkaus kattaa romanttisen illallisen, josta ei yllätyksiä puutu.

Linnoitustontun reitti Suomenlinnassa

Suomenlinnan linnoitustonttu aloittaa jouluvalmistelut hyvissä ajoin ennen joulunviettoa. Linnoitustontun reitti 1.12.-6.1. on omatoiminen tehtäväpolku, jonka varrella voi seurata tonttujen puuhia eri puolilla linnoitusta.

Suomen suurin sisähuvipuisto kutsuu viihtymään tapaninpäivästä loppiaiseen

Suomen suurin sisähuvipuisto tulee Messukeskukseen joulun jälkeen 26.12.2018–6.1.2019. Tapahtuma-aikana alue on auki päivittäin 10–18 ja perjantaisin 10–20. Kahden viikon ajan sisähuvipuisto tarjoaa liikkumisen iloa ja monipuolista tekemistä sekä lapsille että aikuisille.

Poimintoja joulutapahtumista     

Jouluajan koostetta päivitetään sitä mukaa, kun uusia tapahtumia tulee meille tiedoksi.

Muita nostoja

Uutisia palveluista


JAA