Valaistuja puita Herttoniemenrannassa. Kuva: Mika Lappalainen.

Jouluista tekemistä Helsingissä

Helsingin Aleksanterinkatu sai juhlavalaistuksen tänä vuonna 70:ttä kertaa 25. marraskuuta. Helsingissä jokainen voi löytää omaan makuun sopivaa joulunajan ohjelmaa. Tästä koosteesta voi poimia perinteisiä ja uusia menoja joulunajan viettoon. Vietätkö joulun pääkaupunkiseudulla? MyHelsinki on koko sivuston osalta pukeutunut jouluun.

Helsinki on nimetty tänä vuonna maailman ykkösjoulukaupungiksi. Juhlasesonkina kaupunki täyttyy lämpimän joulutunnelman lisäksi erilaisista tapahtumista. MyHelsinki -sivusto on kattava opas helsinkiläisen joulun viettoon.

Useat kansainväliset sanomalehdet ovat maininneet Helsingin yhtenä tämän joulun suosikkikohteista. Helsinkiläinen joulu on yhdistelmä vanhoja ja uusia perinteitä. Lämmin joulutunnelma on taattu aina marraskuun lopulta loppiaiseen. 

Lux Helsinki kannustaa taas ilahduttamaan valolla                          

Valohaasteeseen on tarttunut kymmeniä toimijoita. Haaste on osa 5.–9.1.2019 järjestettävää Lux Helsinkiä. Valohaasteeseen voi osallistua kuka vain jakamalla Instagramissa kuvan valoteoksestaan #valohaaste-tunnisteella. 

Joulujumppia ympäri Helsinkiä

Ennen joulua, välipäivinä ja ensi vuoden alussa jumpataan ympäri Helsinkiä, kun Töölön kisahallissa, Liikuntamyllyssä, Maunulan liikuntahallissa ja Pirkkolan palloiluhallissa järjestetään joulujumppia.

Joulukalenterit ja askartelua

Kaupungin Twitter-tili aloittaa joulukalenterin 1.12. teemalla valosta voimaa ja Sote on julkaissut jo nyt jouluista tekemistä ja tapahtumia omassa kalenterissaan. Lasten kaupungin eväidensyöntihuoneessa askarrellaan 1.12.2018–6.1.2019 omatoimisesti erilaisia joulukoristeita paperista.

Kurren talviturkin arvoitus Korkeasaaressa

Tervetuloa Korkeasaareen selvittämään talviturkin arvoitusta yhdessä Kurre-oravan kanssa! Korkeasaaren lipunmyynnissä on saatavilla 19.11.-6.1. Kurren talviturkin arvoitus -tarina, joka johdattaa perheen pienimmät retkelle eläintarhan ympäri oravan jalanjäljissä.

Uunisaaren talvi tarjoaa merellisiä elämyksiä liikkujille ja nautiskelijoille

Kaivopuiston kupeessa sijaitsevaan Uunisaareen pääsee taas kätevästi ponttonisiltaa pitkin. Merellisen kävelyretken voi ulottaa Uunisaaresta viereiseen Liuskasaareen asti, sillä saarien välillä on kulun mahdollistava aallonmurtaja. Ponttonisilta Uunisaareen on käytössä 15. huhtikuuta asti.

Tuomaan markkinat Senaatintorilla

Tuomaan markkinat 1.-22.12. on Helsingin suurin ja vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Senaatintorin tunnelmallisen joulutorin lahjakujien kojuista löytyvät joulun persoonalliset lahjat käsityöläisten itsensä myyminä. Joulusauna lämpiää markkinoiden aikana Senaatintorilla.

Joulupuuhat kaupunginmuseolla

Kuusijuhla, joulukonsertti, työpajoja ja yhteislaulua. Kaupunginmuseolla tapahtuu joulukuussa.

Talvipuutarha

Talvipuutarhaa koristaa keskihallin laajassa kukkaistutuksessa jälleen jouluiset kukat kynttilöineen, joulukuusi parvellaan, ja luonnon materiaaleista kootut kranssit ja muut jouluaiheiset sidontatyöt luovat juhlallisen tunnun puutarhan tiloihin, Talvipuutarhan perinteiksi muodostuneita lystikkäitä tonttuhahmoja ja –kantoa unohtamatta. Toki joulutähtien lisäksi puutarhaa koristaa amaryllikset, hyasintit, atsaleat, ja helmenämme kamelia vanhuksemme! Talvipuutarhan koristelu on valmis ensimmäiseen adventtisunnuntaihin 3.12 mennessä ja päättyy loppiaisviikonloppuun 6.-7.1. 

Joulun juhlaa kauppahalleissa ja toreilla

Helsingin kauppahallit ja torit ilahduttavat asiakkaitaan jouluna erilaisilla tapahtumilla, joulumarkkinoilla, musiikkiesityksillä ja tietysti tarjoamalla sesonkiherkkuja loppuvuoden juhliin. Teurastamo virittäytyy myös jouluun.

Luistelu, hiihtäminen ja talviuinti

Seikkailu jouluyönä -musikaali tuo näyttämölle joukon ainutlaatuisia nuoria

Joulun tulevaisuus on uhattuna, kun Joulupukki tekee kohtalokkaan virheen lahjoja jakaessaan. Katastrofin välttämiseksi neuvokas lapsijoukko lähtee jännittävälle joulunpelastusretkelle apunaan pari poroa ja tonttu. ShedHelsingin uusi koko perheen musikaali Seikkailu jouluyönä saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 8. joulukuuta.

Talvisirkus Rakkaus

Talvisirkus 8.11.18-13.1.19 on huippuhieno nykysirkusesitys, joka lumoaa kekseliäisyydellään ja visuaalisuudellaan. Klovneriaa, jongleerausta, tanssia ja taikuutta, rakkauden akrobatiaa! Talvisirkus Rakkaus kattaa romanttisen illallisen, josta ei yllätyksiä puutu.

Linnoitustontun reitti Suomenlinnassa

Suomenlinnan linnoitustonttu aloittaa jouluvalmistelut hyvissä ajoin ennen joulunviettoa. Linnoitustontun reitti 1.12.-6.1. on omatoiminen tehtäväpolku, jonka varrella voi seurata tonttujen puuhia eri puolilla linnoitusta.

Suomen suurin sisähuvipuisto kutsuu viihtymään tapaninpäivästä loppiaiseen

Suomen suurin sisähuvipuisto tulee Messukeskukseen joulun jälkeen 26.12.2018–6.1.2019. Tapahtuma-aikana alue on auki päivittäin 10–18 ja perjantaisin 10–20. Kahden viikon ajan sisähuvipuisto tarjoaa liikkumisen iloa ja monipuolista tekemistä sekä lapsille että aikuisille.

Poimintoja joulutapahtumista     Jouluajan koostetta päivitetään sitä mukaa, kun uusia tapahtumia tulee meille tiedoksi.

Muita nostoja

Uutisia palveluista


JAA