Kausivalot ja Tuomiokirkko.

Jouluisissa tapahtumissa voi tutustua levollisempaan Helsinkiin

Pimeä vuodenaika ja viileät lämpötilat antavat mahdollisuuden tutustua Helsingin levolliseen ja tyyneen puoleen. Maailman kimaltavien joulukaupunkien joukossa Suomen pääkaupunki on kuin urbaani retriitti, joka antaa energiaa ja mahdollisuuden rauhoittua saunan, luonnon sekä uusien ja vanhojen perinteiden äärelle.

Loistavimmat jouluvalaistukset asennetaan Esplanadille, Aleksanterinkadulle sekä näiden väliin jääville pikkukaduille; muun muassa Mikonkatu, Kluuvikatu, Sofiankatu ja Katariinankatu koristellaan runsaasti. Myös Mannerheimintien ja Kaivokadun puolella on jouluvaloja.

Jouluostokset voi hoitaa joulunajan markkinoilla ja myyjäisissä. Pukinkonttiin tarttuu tietenkin klassikkotuotteita: käsintehtyjä villasukkia ja pipoja, talviseen makuun sopivia hilloja ja makeisia sekä leluja lapsille.

Joulukausi avattiin valtakunnallisesti Helsingissä sunnuntaina 22.11.

Helsingin joulukausi avattiin Senaatintorilla uudistuneen konseptin mukaisesti sunnuntaina 22. marraskuuta kello 15. 

Kaamos-yllätyksiä

Marraskuun lopulla, keskellä vuoden pimeintä aikaa, Helsinki tarjoaa 20.-28.11. elämyksiä kaikille kaupunkilaisille. Kaikki ilmaiseksi, turvallisesti ulkotiloissa ja kotimatkasi varrella.

Kaamos-tapahtumat tuovat yllätyksiä arkisiin paikkoihin: kohtaamisia, syitä pysähtyä ja lähteä ulos. Eri puolilla kaupunkia nähdään muun muassa ääni- ja valoinstallaatioita, tuliesityksiä ja ulkoilmaelokuvaa.

Tuomaan Markkinat tuo yli 100 pientuottajaa, käsityöläistä ja ruokatoimijaa Helsingin kauneimmalle joulutorille

Perinteisiä joulumarkkinoita vietetään Senaatintorilla jälleen 5.–22. joulukuuta. Järjestelyissä huomioidaan vastuullisuus ja koronaturvallisuus monin eri tavoin.

Helsingin vanhin ja kaunein ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat kokoaa 93 kotimaista käsityöläistä ja pientuottajaa sekä 15 ravintola- ja kahvilatoimijaa kaupungin ytimeen Senaatintorille.

Kampanja kutsuu lähettämään joulupostia ikäihmisille

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa "Joulupostia ikäihmisille” -kampanjan 16.11.–11.12.2020. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Mukana on Helsingin lisäksi yli 90 paikkakuntaa ympäri Suomen

Helsingissä kirjastot toimivat keräyspaikkoina.

Vanhuksille jouluiloa tuova hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään – kukkalahjoitukset nyt myös verkossa

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään. Kotona Asuen Seniorihoivan toteuttamassa kampanjassa kuka tahansa voi tuoda kukkalahjoituksella jouluiloa pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Kotkan ja Oulun alueen yksinäisille vanhuksille. Kukkakaupassa asioimisen lisäksi lahjoituksia voi tehdä nyt myös verkossa.

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja on käynnissä välillä 16.11.–17.12.2020. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa valitsemalla mieleisensä kukan yhteistyöhön osallistuvasta liikkeestä.
Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa yksinäisiä vanhuksia.

Poimintoja tapahtumista

Liikuntaa talvella

Linkkejä

Koronan aiheuttamat rajoitukset

Lisää aiheesta:

Kuva: Mika Lappalainen.