Valaistu joulukuusi Senaatintorilla

Joulukuusi ilahduttaa kaupunkilaisia yli loppiaisen

Rakastettu Helsingin joulukuusi saa olla kaupunkilaisten ilona Senaatintorilla tänä vuonna yli loppiaisen. Viime vuosina joulupuu on poistettu valotapahtuma Lux Helsingin valmistelujen takia vuodenvaihteeseen mennessä. Lux Helsinki siirretään kuitenkin koronatilanteen takia myöhempään ajankohtaan, joten kuusi saa olla paikallaan koko joulukauden ajan.

Pääkaupungin virallinen joulukuusi kuusi on lähes 20 metriä korkea, tuuhea ja sopusuhtainen. Sen rungon halkaisija on reilun metrin korkeudessa 65 senttiä ja latvusta koristavat sadat kävyt. Puuta kiertävät 650 metriä pitkät jouluvalot, joissa on peräti 1 300 led-polttimoa.

Kuusi kasvoi yli 70 vuotta omakotitalon pihassa Mellunkylässä. Ritva Remes sisaruksineen lahjoitti puun helsinkiläisten iloksi. Hänelle lapsuudenkodin pihassa kasvaneen kuusen päätyminen joulupuuksi on yksi elämän tähtihetkistä, johon liittyy suuria tunteita. Hänen kolme vuotta sitten edesmennyt äitinsä asui Mellunkylän talossa yli 90-vuotiaaksi, eikä kuusta saanut hänen aikanaan poistaa.

– Omistamme kuusen äidin muistolle. Hän katselee varmasti pilven reunalta, kun kuusi on kunniapaikalla ja siihen sytytetään kynttilät. Paikka tuomiokirkon edustalla on upea, Remes kertoi marraskuussa.

Joulukuusta kannattaa käydä ihastelemassa erityisesti aamun tai illan hämärissä. Samalla kertaa voi ihastella Aleksanterinkadun sekä sen sivukatujen jouluvaloja. Myös tutut Esplanadin puiston jouluvalot ovat näkemisen arvoiset.

Kuva: Heta Ängeslevä