Helsingin Aleksanterinkadun jouluvalaistus vuonna 2020.

Joulukausi avataan perinteisesti Senaatintorilla lauantaina 27.11.

Helsingin joulukauden avajaiset alkavat Senaatintorilla lauantaina 27. marraskuuta kello 15 Helsingin tuomiokirkon portailla. Joulukadun avaa Helsingin pormestari Juhana Vartiainen yhdessä Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion kanssa. Helsingin ydinkeskusta saa jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 73. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

Ohjelmassa ovat joulutervehdykset Helsingin pormestari Juhana Vartiaiselta, Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainiolta, Tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Sirkka-Liisa Rauniolta ja Joulupukilta.

– Aleksin joulukatu ja joulunavaus-tapahtuma ovat arvokkaita perinteitä, jotka tuovat meitä kaikkia yhteen nauttimaan jouluun virittäytyvän kaupungin kauneudesta ja lisäävät samalla keskustan vetovoimaa. Tänä vuonna minulla on Helsingin uutena pormestarina ilo ja kunnia sytyttää kadun jouluvalaistus ensimmäistä kertaa, pormestari Vartiainen iloitsee.

Tapahtuman juontaa Mikko Kuustonen. Esiintyjinä nähdään Linda Lampenius, Osmo Ikonen orkestereineen sekä SM-tason tonttu-breakdance -ryhmä.

Senaatintorin lavaohjelma lähetetään suorana muun muassa Helsinki-kanavalla.

Tapahtuma huipentuu perinteiseen jouluparaatiin, jossa nähdään perinteiset ja uudet jouluhahmot, maskotit, ja eläinhahmot.

Ohjelma:

Kello 15.00 Senaatintori aukeaa yleisölle
Kello 15.30 Virallinen ohjelmaosuus alkaa lavalla
Kello 16.30 Jouluparaati lähtee kiertämään ydinkeskustaa päättyen Kauppatorin Tuomaan Markkinoille

Tämän vuoden joulunavauksessa on mukana yhteistyökumppanina Joulupukin kotikaupunki Rovaniemi.
Avajaistapahtuma on tänä vuonna kaksipäiväinen.

Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Helsinki City Markkinointi ry, joka on Helsingin ydinkeskustan kiinteistönomistajien, yrittäjien ja kaupungin yhteistyöelin.

Tuomaan Markkinat on vastuullinen joulutapahtuma

Tuomaan Markkinat levittäytyvät Kauppatorin lisäksi Kukkatorille Mantan patsaan ympärille. Markkinat käynnistyvät 27. marraskuuta yhtä aikaa Aleksanterinkadun joulukadun avajaisten kanssa ja päättyvät 22. joulukuuta. Jouluostoksille ja kauden ruokaherkkujen äärelle ehtii siis lähes kuukauden ajan joka päivä.

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Kauppatorilla 27.11.–22.12.2021 ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 10–20. Itsenäisyyspäivänä 6.12. poikkeusaukioloajat klo 11–16.
Markkinoille on vapaa pääsy.

Lisää aiheesta:
Joulukauden avajaisohjelma

Kuva: Pekka Lähteenmäki

Uutinen on julkaistu 16.11. ja sitä on päivitetty 22.11.