joukkuevoimistelua.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään marraskuussa Helsingin jäähallissa

Suomi on saanut isännöitäväkseen joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailut järjestetään 19.-21. marraskuuta 2021 Helsingin jäähallissa. Alkuperäinen isäntämaa Italia joutui perääntymään MM-kilpailujen järjestelyistä maassa vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

- Uskomme, että koronatilanne on loppuvuodesta sellainen, että MM-kilpailut voidaan järjestää terveysturvallisesti Helsingissä osana voimistelun 125-juhlavuoden upeaa huipennusta. Samana viikonloppuna olemme järjestämässä Helsingin jäähallissa lauantaina voimistelunäytöksen ja Töölön Kisahallissa ilmaisia kokeilupisteitä erityisesti perheille ja lapsille, Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso iloitsee kilpailuista.

- Vuoden 2017 joukkuevoimistelun MM-kilpailut olivat loppuunmyydyt ja Suomen mitalisaalisaalis kruunasi onnistuneen kilpailuviikonlopun. Lähdemme tavoittelemaan samaa kilpailutunnelmaa ja maailmanmestaruutta Suomeen. Kotikisoilla on suuri merkitys urheilijoillemme, valmentajille ja taustajoukoille, toteaa Mari Laakso.

Helsingin kaupunki on aiemminkin tarjonnut erinomaiset olosuhteet voimistelun kansainvälisille tapahtumille. Tulevat kansainvälisen joukkuevoimisteluliiton IFAGG:n MM-kilpailut järjestetään yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton ja Helsingin kaupungin kanssa.

- Olen iloinen, että Helsinki saa toimia näyttämönä joukkuevoimistelun MM-kilpailuille. Helsingin vahvuudet – toimivuus, turvallisuus ja puhtaus - tulevat olemaan haluttuja ominaisuuksia tapahtumien järjestämisessä pandemian jälkeisessä ajassa. Epidemiavaihe on juuri nyt vakava, mutta on tärkeää rakentaa näkymää tulevaisuuteen, ja siihen, miten voimme järjestää turvallisesti tapahtumia tulevaisuudessa, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

- Yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa kisojen järjestämisessä on erittäin tärkeää. Ilman kaupungin tukea emme olisi pystyneet näin lyhyellä aikataululla ja tässä koronatilanteessa tekemään päätöstä kilpailujen järjestämisestä. Helsingin kaupungin kanssa olemme tehneet aiemminkin yhteistyötä tapahtumajärjestämisessä ja on hienoa jatkaa tätä yhteistyötä, toteaa Laakso.

Osallistujia 13 maasta

Kilpailut ovat järjestyksessään viidennet Suomessa järjestetyt joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailuviikonloppuun odotetaan lähemmäksi 50 joukkuetta 13 maasta. Suomea MM-kilpailuissa edustavat joukkueet valitaan naisten ja nuorten sarjoihin valintakilpailujen 11. syyskuuta ja 25. syyskuuta perusteella.

Joukkuevoimistelun historian ensimmäiset maailmanmestaruuskilpailut järjesttiin Helsingissä vuonna 2000, ja viimeksi Helsingissä vuonna 2017.

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Voimisteluliitto liikuttaa jäsenseurojensa kautta 130 000 suomalaista. Tänä vuonna juhlitaan suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta, joka huipentuu kesäkuussa 2022 järjestettävään 12 000 voimistelijan Gymnaestrada Tampere 2022 -suurtapahtumaan.

Lisää aiheesta: www.voimistelu.fi

Kuva: Carita Berg