Elokuussa Ohjaamo Helsingin Työnantajatreffeillä rekrytoi Motimate Oy. (Kuva: Eetu Ahanen)

Joka kolmas pääkaupunkiseudun Ohjaamojen Työnantajatreffeille osallistunut nuori saanut töitä

Pääkaupunkiseudun nuoria palvelevat Ohjaamot ovat tänä syksynä kehittäneet Työnantajatreffit-konseptin, jossa viikoittain yksi työvoimaa rekrytoiva yritys esittäytyy Ohjaamossa ja pikahaastattelee nuoria työnhakijoita. Nuoret saavat työn hakemiseen ja työnantajan kohtaamiseen etukäteen yksilöllistä valmennusta Ohjaamon työntekijöiltä. Syksyn Työnantajatreffeillä noin joka kolmas mukana ollut nuori on työllistynyt.

Esimerkki yhteistyöstä on Työnantajatreffit HR Yhtiöiden kanssa. Yritys on ollut tavattavissa vuoroviikoin Helsingin ja Vantaan Ohjaamoissa 27. lokakuuta alkaen neljän viikon ajan. Tarjolla on lukuisia työpaikkoja kymmeneltä eri toimialalta, mukana muun muassa rakennus-, kuljetus- ja varastoala, ICT- ja toimistotyö, teollisuuden toimialat, sähkö- ja lvi-ala sekä hoiva-ala. Osaajaksi on mahdollista päästä myös oppisopimuskoulutuksen avulla.

Työnantajatreffien avulla vastataan yritysten akuuttiin työvoiman tarpeeseen, mutta samalla pyritään vaikuttamaan nuorisotyöttömyyteen ja erityisesti työttömyysjaksojen pitkittymiseen. Pääkaupunkiseudulla alle 30-vuotiaita työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneita nuoria on noin 15 400, ja työpaikan löytäminen perinteisin työnhakukeinoin on entistä vaikeampaa, vaikkakin Helsingissä ja Espoossa nuorten työttömien määrä on pitkästä aikaa laskussa.  


Työnantajatreffien jäljellä olevat tilaisuudet syyskaudella 2016

Torstaisin klo 12-16 HR Yhtiöiden edustaja on paikalla rekrytoimassa eri aloille Helsingin ja Vantaan Ohjaamoissa. 
10.11. Ohjaamo Vantaa (Ratatie 7)
17.11. Ohjaamo Helsinki (Fredrikinkatu 48) 

10.11. Kuinka työllistyä IT alalle? Sparraajat: Remedy Entertainment Ltd, Reaktor, Futurice, Opiframe Oy, Sampo Software, Tietokeskus Yhtiöt, iTapsa ja Ekox Finland Oy, Ohjaamo Helsinki klo 16 (Fredrikinkatu 48)

11.11. VMP, muuttotehtävät, ravintola-ala, rakennusapulaiset ja puusepät, Respa, klo 10, (Helsinki, Kaivokatu 8 B, 6. krs)

17.11. Transvall, varastotyöntekijät, Ohjaamo Vantaa, klo 13 (Vernissakatu 1, 4. krs)

24.11. Personalhuset Staffing Group, myyntineuvottelijoita ja asiakaspalvelijoita, Ohjaamo Helsinki, klo 13 (Fredrikinkatu 48)

1.12. HKScan, tuotantotyöntekijät elintarviketehtaalle, Ohjaamo Vantaa, klo 13(Vernissakatu 1, 4. krs)

8.12. Med Group Oy, henkilökohtaiset avustajat, Ohjaamo Espoo, klo 13 (Kamreerintie 3 C, 6. krs)

15.12. N-Clean, siivoustehtäviä, Yritysohjaamo klo 13 (Vernissakatu 1)


Lisätietoja Ohjaamojen rekrytointitapahtumista

Ohjaamo Helsinki 
Ohjaamo Espoo 
Ohjaamo Vantaa

 

Ohjaamot ovat alle 30-vuotiaille tarkoitettuja matalan kynnyksen palvelupisteitä, joista nuoret voivat saada apua ja tukea esimerkiksi työllistymiseen, kouluttautumiseen, asumiseen, hyvinvointiin, vapaa-aikaan ja muihin arkielämän kysymyksiin liittyen. Pääkaupunkiseudun Ohjaamot toimivat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen on saatu rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta.

JAA