Helsingin kehyslogo kaupungintalon aulassa.

Johtamisuudistus tehosti strategista johtamista – muutos yhä osittain kesken

Kaupungin johtamisjärjestelmä uudistettiin nykyisen valtuustokauden alusta 2017. Uudistuksen toteutumista arvioidaan nyt yliopistollisilla tutkimuksilla. Tampereen yliopisto tekee uudistuksen kokonaisarvioinnin ja Hanken etnografisen tutkimuksen, joka kohdistuu kaupunkiympäristön sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialoihin. Tutkimusten väliraportit ovat valmistuneet.

Tampereen yliopiston arviointitutkimuksen loppuraportti valmistuu helmikuun lopussa 2021. Sitä on toteuttamassa noin 15 yliopiston tutkijaa. Hankkeen vastuullisina johtajina toimivat tutkijatohtori Anni Jäntti, professori Arto Haveri ja professori Pasi-Heikki Rannisto. Hankenin loppuraportti valmistuu tämän vuoden lopussa. Tutkimuksen toteuttavat apulaisprofessori Virpi Sorsa ja tutkijatohtori  Jouni Virtaharju, jotka ovat muun muassa osallistuneet marraskuusta 2018 lähtien lähes 200 erityyppiseen kaupungin tilaisuuteen.

Tänä vuonna käynnistyi myös Helsingin yliopiston toteuttama arviointitutkimus, joka kohdistuu johtamisuudistuksen keskeisiin elementteihin ja erityisesti toimintakulttuurin muutokseen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla. Sen loppuraportti valmistuu loppukeväällä 2021. Tutkijana toimii tutkijatohtori  Markku Harrinvirta.

Lisää aiheesta:

Aikaisemmin julkaistu

Kuva: Helsingin kaupunki