Suoraan sisältöön
A A A
Jätkäsaaren urheilupuistoon tulevat toiminnot. Havainnekuva.

Jätkäsaareen rakennetaan liikuntapuisto

Jätkäsaareen aletaan rakentaa uutta liikuntapuistoa. Kaupunginvaltuuston tänään 11.10. hyväksymän hankesuunnitelman mukaan liikuntapuisto parantaa Jätkäsaaren alueen asukkaiden liikunta- ja virkistysaluetarjontaa ja toimii myös lähiympäristön koulujen liikuntapaikkana. Puiston pohjoisosia voidaan hyödyntää myös koulujen välituntikäytössä.

Viiden hehtaarin kokokoiseen puistoon sijoitetaan kaksi täysikokoista urheilukenttää pukusuojineen ja huoltorakennuksineen. Yksi kentistä on mahdollista kattaa talvikausiksi. Kenttien lisäksi liikuntapuistoon on suunniteltu monipuolinen lähiliikuntapaikka jossa on vapaata pallottelunurmea ja pienempiä pelikenttiä sekä skeittipaikka. Liikuntapuiston mitoituksessa on otettu huomioon se, että eteläisen kantakaupungin liikuntapalvelutarjonta on ollut vähäisempää kuin muualla Helsingissä.

Liikuntapuiston esirakentaminen aloitetaan keväällä 2018. Liikuntapuiston ensimmäisen vaiheen on on määrä valmistua kahden vuoden kuluttua syksyllä 2019.

Liikuntapuistohanke sisältyy kaupunginvaltuuston vuosi sitten hyväksymään liikuntatoimen rakentamisohjelmaan vuosiksi 2017–26. Ensimmäisen vaiheen toteutukselle, vuosille 2019–23, on varattu rahoitusta yhteensä 7,8 miljoonaa euroa. Nyt hyväksytty hankesuunnitelma sisältää myös hankkeen toisen vaiheen, ja kokonaisuudessaan hankkeen edellyttämä 13 miljoonan euron rahoitustarve tullaan sisällyttämään vuoden 2018 talousarvion 10-vuotiseen investointiohjelmaan.

Jätkäsaaren liikuntapuiston toteutusvastuu on kaupunkiympäristön toimialalla ja sen ylläpitovastuu tulee kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalle liikunnan palvelukokonaisuudelle.

Lisää aiheesta:

Kaupunginvaltuuston esityslista ja päätöstiedote 11. lokakuuta.

Helsinki-kanava

JAA