Japanin kruununprinssipari Akishino tutustui Kauppatorilla taidemyymälöihin. (Kuva: Tero Lahti)

Japanin kruununprinssi Akishino tutustui Fallkullan tilan kotieläimiin ja torielämään

Japanin kruununprinssipari Akishino vieraili Suomessa heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Vierailun Helsingin osuuden aikana kruununprinssi tutustui muun muassa apulaispormestari Nasima Razmyarin emännöimänä Fallkullan kotieläintilaan ja apulaispormestari Pia Pakarisen emännöimänä Kauppatoriin ja suomalaiseen torielämään.

Japanin keisarillinen perhe on tunnettu kiinnostuksestaan biologiaa ja eläimiä kohtaan, ja myös Akishino halusi vierailullaan nähdä eläimiä kotieläintilalla. Akishinoa kiinnostivatkin Fallkullan tilalla erityisesti kanat, sillä hän opiskellut Oxfordin yliopistossa eläintieteitä ja tutkinut juuri kanojen kesyttämistä kotieläimiksi.

Suomen ja Japanin 100-vuotista diplomaattisuhdetta juhlistetaan tänä vuonna

Keisarillinen perhe ei ole Japanissa poliittinen, joten vierailun tarkoituksena oli yleisesti edistää Suomen ja Japanin suhteita ja juhlistaa Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden 100-vuotista historiaa. 100-vuotisjuhlia vietetään tänä vuonna. Juhlavuoden muu ohjelmisto sisältää paljon kulttuuritapahtumia, kuten Muumi-näyttelyitä sekä Suomessa että Japanissa.

Vierailunsa aikana kruununprinssipari tutustui suomalaiseen kulttuuriin, luontoon ja terveydenhuoltoon. Vierailun ohjelmaan kuuluivat myös muun muassa Kansallismuseo, uusi lastensairaala, Oodi-kirjasto sekä Seurasaari. Lisäksi kruununprinssipari tutustui muun muassa suomalaiseen neuvolajärjestelmään Ison Omenan neuvolassa Espoossa.

Kruununprinssipari tapasi myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion Kultarannassa ja tutustui samalla Turussa tuomiokirkkoon ja Turun linnaan.

Suomen vierailu oli osa kruununprinssi Akishinon ensimmäistä ulkomaanvierailua uudessa tehtävässään. Hänestä tuli kruununprinssi huhtikuussa isänsä keisari Akihiton luovuttua vallasta. Japanin uusi keisari on Akishinon isoveli Naruhito.

Ennen Suomeen saapumistaan kruununprinssipariskunta vieraili samalla matkalla Puolassa.

Lisätietoa Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlavuodesta: https://www.japanfinland100.jp/en/

Japanin kruununprinssi Akishino tutustui Kauppatoriin Pia Pakarisen emännöimänä.

Japanin kruununprinssi Akishino tutustui Kauppatoriin apulaispormestari Pia Pakarisen emännöimänä.

Kauppatorilla Akishino sai maistaa myös paistettua muikkua.

Fallkullassa Akishino tutustui kotieläintilaan apulaispormestari Nasima Razmyarin emännöimänä.

Japanin kruununprinssi Akishino kuvasi Fallkullan eläimiä kotialbumiin.

Japanin kruununprinssi Akishino kuvasi Fallkullan eläimiä omaan kotialbumiin.

Kuvat: Tero Lahti.


JAA