Näyttelijä, stand up -koomikko Jaakko Saariluoma.

Stadin kundi Jaakko Saariluoma asukaslehdessä: "Veisin vieraat Kallioon, siellä on fiilistä."

Stadin kundiksi valittu näyttelijä Jaakko Saariluoma kertoo juuri ilmestyneessä Helsingin kaupungin asukaslehdessä arvostavansa sitä, että voi pyöräillä kotoaan metsän halki lähes ydinkeskustaan asti. Hän pitää keskustan kauniista taloista ja Kallion kansanomaisesta tunnelmasta.

Asukaslehti kertoo myös, miten työllisyysasioiden hoito muuttuu Helsingissä ensi vuoden alussa. Lähes 50 000 työtöntä saa oman vastuutyöntekijän. Heille on luvassa monipuolisia palveluja koulutuksesta terveyspalveluihin.

Asukkailta tuli lähes 1 500 ideaa, miten OmaStadin eli Helsingin osallistuvan budjetoinnin avulla voitaisiin uudistaa kaupunkia. Ideoita voi nyt kommentoida. Katso myös, millä alueilla oltiin aktiivisimpia.

Ari-Pekka Saarela
edistää sitä, että digitaalisia palveluja olisi jokaisen helppo käyttää – niidenkin, jotka esimerkiksi kärsivät näköongelmista tai lukivaikeudesta. Hän on mukana kehittämässä Helsingin kaupungin kanssa mallia, jolla palvelut luodaan saavutettaviksi alusta alkaen.

Sata vuotta täyttänyt Käpylä ihastuttaa yhteisöllisyydellään ja moninaisella asukaskunnallaan ja asuntokannallaan. Tiesitkö, että ensimmäiset Puu-Käpylän kaksikerroksiset talot rakennettiin kahdessa viikossa neljän miehen voimin?

Samalla kun poistopulpetti muuttuu jakkaraksi tai messumatto laukuksi kuntoutujien käsissä Uusixissa ja Pakilan työkeskuksessa, toteutuu kaupungin kuntouttamisen ja kiertotalouden periaatteita. Ennen kaikkea syntyy mielekästä arkea ja uutta osaamista pitkään työttömänä olleille.

Pelastuskomentaja Jani Pitkäsen aamu voi alkaa yhtä lailla brankkareiden kanssa kahvilla kuin asiantuntijana ministeriössä, Ylen lähetyksessä tai kansainvälisessä tapaamisessa. Lue pelastusalan konkarin ajankohtaiset terveiset asukkaille.

Vuosi vaihtuu merkillisissä tunnelmissa – tai mitä sanot morsettavasta laserteoksesta tai sovelluksella löytyvistä ilotulituksista? Lapsille järjestetään Unikeon uudenvuoden valvojaiset. Uudenvuodenjuhla on suunniteltu niin, että sen voi kokea kotona ja silti yhdessä muiden kanssa. Lue myös ketkä huippuartistit viihdyttävät juhlijoita.

Helsinki-lehden uusi koti on sivustolla julkaisut.hel.fi. Siellä on luettavissa lehden näköislehti ja sen lisäksi lehden sisältöä on saavutettavassa muodossa artikkeleina. 

Kuva: Heli Blåfield