International House Helsingissä palveltiin ensimmäisenä toimintavuonna noin 60 000 asiakasta. (Kuva: Susa Junnola)

International House Helsinki muutti ja laajensi palvelujaan

Maahanmuuttajille alkuvaiheen palveluja tarjoava International House Helsinki (IHH) avaa ovensa uusissa tiloissa tänään 3. huhtikuuta. Muuton myötä IHH:n palveluntarjonta laajenee.

IHH:n uusi toimipiste sijaitsee Uudenmaan maistraatin Helsingin yksikön uusissa toimitiloissa Sörnäisissä, osoitteessa Lintulahdenkuja 2. IHH on avoinna arkisin kello 9–16.

Joulukuussa 2017 käynnistetyssä International House Helsinki -palvelussa rekisteröitiin ensimmäisenä toimintavuonna yli 31 000 asiakkuutta. Lisäksi neuvottiin liki yhtä suurta määrää muita asiakkaita.

”International House Helsingillä on tärkeä rooli alueelle saapuvien kansainvälisten osaajien ja heitä rekrytoivien yritysten ja työnantajien neuvonnassa. Nopeat ja kattavat maahantulo- ja asettautumispalvelut ovat myös merkittävä Helsingin seudun vetovoimaisuutta lisäävä tekijä, joka edesauttaa menestymistämme yhä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa parhaista osaajista ja investoinneista”, Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva kuvaa.

IHH:n perustamisen myötä maahanmuuttajille suunnatun palvelutarjonnan saavutettavuus pääkaupunkiseudulla on parantunut ja viranomaisasiointi sujuvoitunut.

”Palvelun avulla on onnistuttu nopeuttamaan ja helpottamaan maahan saapuvien alueelle asettautumista sekä työn aloittamista. Esimerkiksi ulkomaisen työntekijän henkilötunnuksen saamista on pystytty jouduttamaan yli kahdella viikolla. Työntekijä saa IHH:sta suomalaisen henkilötunnuksen sekä tarvitsemansa muut alkuvaiheen neuvonta- ja viranomaispalvelut nopeasti ja vaivattomasti saman käynnin aikana”, kertoo projektipäällikkö Elina Nurmi Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osastolta.

Asiakkaat tyytyväisiä palveluihin

IHH:n henkilöasiakaspalvelu on suunnattu kaikille hiljattain pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille. Lisäksi IHH palvelee yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa palveluun.

”Tuorein asiakastyytyväisyyskysely osoittaa, että International House Helsingin palvelut koetaan sujuvina ja laadukkaina. Erityiskiitosta on saatu muun muassa lyhyistä jonotusajoista. Palvelu on otettu erinomaisesti vastaan myös yrityksissä, joiden kansainvälisiä rekrytointeja on pystytty olennaisesti helpottamaan”, Nurmi sanoo.

Kokonaisuus laajenee EU-kansalaisten rekisteröintipalvelulla ja Espoon palveluneuvonnalla

IHH tarjoaa valtaosan maahanmuuttajien tarvitsemista alkuvaiheen neuvonta- ja viranomaispalveluista saman katon alta. Muuton myötä palvelutarjonta laajenee, kun Maahanmuuttovirasto ja Espoon kaupunki liittyvät uusina toimijoina IHH-yhteistyöhön. IHH-toimintaan osallistuvat lisäksi Helsingin kaupunki, Uudenmaan maistraatti, Verohallinto, Kela, Uudenmaan TE-toimisto, Eläketurvakeskus, Helsingin seudun kauppakamari ja Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK.

Jatkossa IHH:n asiakas voi saada neuvontaa myös Espoon kaupungin palveluista sekä EU-kansalaisena rekisteröidä oleskeluoikeutensa palvelupisteessä. Oleskeluoikeuden rekisteröinti tapahtuu ajanvarauksella, jonka voi tehdä verkossa osoitteessa migri.fi/ajanvaraus.


Lisätietoja

International House Helsinki