Uusien ilmastokummpanien edustajat yhteiskuvassa. Kuva: Pertti Nisonen.

Ilmastokumppaneiden suosio kasvaa – kaupungin ja elinkeinoelämän yhteistyöverkostossa jo lähes 90 jäsentä

Helsingin kaupungin ja Helsingin elinkeinoelämän yhteistyöverkosto Ilmastokumppanit on saanut lisää jäseniä. 

Ilmastokumppaneita on nyt kaikkiaan lähes 90, kun mukaan lasketaan uudet jäsenet, jotka ovat ESL Shipping Oy, FCG Finnish Consulting Group Oy, Finlandia-talo Oy, Gofore Oyj, Keva, Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr, Metso Outotec Oyj ja Sodexo Oy.

Kaupunki tarvitsee kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi kumppaneita.

”Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Jotta siihen päästään, meidän on toimittava yhdessä”, sanoo apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Uudet kumppanit kokoontuivat kaupungintalolla torstaina 5. marraskuuta esittelemään omat sitoumuksensa ja allekirjoittamaan ne. Sitoumuksissa kerrotaan ilmastonmuutoksen hillinnän lähivuosien tavoitteet.

”Ilmastokumppanit mahdollistavat toiminnallaan myös helsinkiläisten kestävämmän arjen, kun voimme esimerkiksi syödä ilmastoystävällisemmin ja osallistua tapahtumiin, jotka eivät kuormita ympäristöä”, Sinnemäki summaa.

”Tarvitsemme ilmastotyöhön mukaan kaikki sektorit tapahtuma- ja elämysteollisuudesta digitalisaation toimijoihin ja raskaaseen teollisuuteen. Ja tarvitsemme pieniä ja isoja tekoja”, Sinnemäki huomauttaa.

Ilmastokumppanit sitoutuvat olemaan mukana tekemässä hiilineutraalia Helsinkiä sekä vähentämään kasvihuonepäästöjään.

Verkoston tavoitteena on myös edistää yhteistyötä verkoston jäsenten kesken.Kumppanit jakavat tietoa parhaista käytännöistä ja saavat tuoreinta tietoa kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmasta ja tapahtumista.

Verkostossa on mukana myös korkeakouluja, järjestöjä ja muita toimijoita.

Lue koko artikkeli Helsingin ilmastoteot -verkkosivustolta