Kuva: Helsinki Design Week, Ilmastokoulu

Ilmastokoulu Helsingin kaupungintalolla lisää ymmärrystä vaikuttavista ilmastoteoista

Jos olet vanhempi, yrittäjä, taloyhtiön edustaja tai ihan vain asukas, joka tuntee ahdistusta ilmastonmuutoksesta, löydät ratkaisuja ja uusia ajatuksia osallistumalla Helsinki Design Weekin aikana Ilmastokouluun. Kaupungintalon aulan tapahtumatorilla 9.–13. syyskuuta järjestettävä Ilmastokoulu lisää monen huippuasiantuntijan avulla ymmärrystä vaikuttavista ilmastoteoista.

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week tuo 5.-15.9.2019 Helsinkiin yli 200 tapahtumaa. Luvassa on näyttelyitä, juhlia, myyntitilaisuuksia, avoimia ovia, seminaareja, muotinäytöksiä ja paljon muuta sekä suurelle yleisölle että alan ammattilaisille. Helsinki Design Week 

Oppitunteja, testejä, vinkkejä, työpajoja – muodosta oma lukujärjestyksesi

Ilmastokoulu alkaa suurilla teemoilla ja kaupunkitasosta, ohjelman edetessä viikon aikana arkisiin valintoihin yksilön tasolle asti.

Maanantain oppituntien joukossa Helsingin päästövähennysohjelman projektijohtaja Kaisa-Reeta Koskinen avaa keskustelua teemalla "Mitä Helsingin hiilineutraalius vaatii (ja onko se edes mahdollista?)".

Tiistaina ilmastonmuutosta käsitellään kestävän kulutuksen ja muotoilun kannalta, kun Damy ry tuo kaupungintalolle muotoilijoita toteuttamaan teoksia kierrätetystä rakennusjätteestä.

Keskiviikon teema ”Ihmiset ja yhteiskunta” puhuttelee kaikkia, jotka kokevat ilmastoahdistusta tai kaipaavat tukea omien kulutustottumusten muuttamiseen.

Torstain ja perjantain oppitunnit sopivat erityisen hyvin yrityksille ja taloyhtiöille. Torstai huipentuu 1,5 asteen elämäntapapeliin, jonka avulla voi mitata omaa hiilijalanjälkeä sekä selvittää millaisia ovat 1,5 asteen elämäntavat.

Maanantaista keskiviikkoon paikalla on myös Ilmastoinfo, jonka asiantuntijoiden avulla voit testata ruokakulutuksesi ilmastovaikutukset sekä saada vinkkejä arjen valintoihin.

Ilmastokoulu päättyy tulevaisuusteemaan perjantaina 13. syyskuuta, jolloin käännetään katseet pitkälle tulevaisuuteen ja julkistetaan nuorten kanssa muotoilun keinoilla työstetty ilmastovaikuttamisen kartta.

Ilmastokoulun järjestävät Helsingin kaupunki ja Helsinki Design Week yhteistyössä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Kaupunkiakatemian kanssa.

Helsinki on sitoutunut kantamaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Helsingin kaupunkistrategiassa 2017–2021 kunnianhimoiseksi tavoitteeksi on asetettu hiilineutraali Helsinki vuoteen 2035 mennessä

Tapahtumapaikka

Helsingin kaupungintalon aula, sisäänkäynti Pohjoisesplanadi 11-13
Vapaa pääsy

Lue lisää Ilmastokoulusta:

Helsinki Design Week – Ilmastokoulu

Ilmastokoulun luennot suorana ja tallenteena Helsinki-kanavalla

Ilmastokoulun lukujärjestys

Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma

Ilmastoinfo

Kaupungintalon aula