Tuomiokirkon tasanteelta Senaatintorille ja Valtioneuvoston linnalle. Kuva: Mika Lappalainen.

Huippuartistit tähdittävät Helsingin uuttavuotta Senaatintorilla

Illan säätiedotus lupaa voimakasta puuskittaista tuulta, joten seuraamme tilannetta jatkuvasti pelastusviranomaisten ja Ilmatieteenlaitoksen kanssa. Yleisön turvallisuus on tapahtumassa tärkeintä, ja tilanteen vaatiessa teemme ohjelmaan muutoksia. Perheiden ohjelma klo 17.00 toteutui suunnitellusti! Mahdollisista muutoksista illan ohjelman suhteen ilmoitetaan Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/336831077100638/

Hyvää ja turvallista uutta vuotta!

Helsingin uuttavuotta juhlitaan nyt ehkä viimeistä kertaa Senaatintorilla – paikalle odotetaan kymmeniä tuhansia juhlijoita. Liikenteessä poikkeusjärjestelyjä 27.12.–2.1.

Uudenvuodenaattona vietetään jälleen koko kaupungin yhteistä juhlaa, joka järjestetään Kansalaistorin remontin takia mahdollisesti viimeistä kertaa Senaatintorilla. Helsingin uuttavuotta tähdittävät Suomen valovoimaisimpiin artisteihin kuuluva Vesala, popin suunnannäyttäjäksi kutsuttu Vesta ja Maria Baric Companyn teatterillinen tulishow. Yleisöä tanssittaa DJ Orion ja show’n juontavat Putouksesta tuttu Ernest Lawson ja tv-kasvo Sampo Marjomaa. Pormestari Jan Vapaavuori käynnistää uudenvuodenpuheen saattelemana näyttävän ilotulituksen. 

Ennen illan show’ta juhlivat lapsiperheet, jotka on huomioitu omalla ohjelmallaan. Maria Baric Companyn musiikkia, tulta, teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistelevä esitys viihdyttää niin lapsia kuin aikuisiakin. Lapsiperheiden ohjelma päättyy ilotulitukseen.

Myös Kauppatori varataan juhlijoiden käyttöön, ja uudenvuoden show’ta voi seurata sieltä suorana screenien välityksellä. Ilotulituksia voi ihailla sekä Senaatintorilta että Kauppatorilta. Osa Senaatintorin ja Kauppatorin välissä sijaitsevien Torikorttelien ravintoloista ja kahviloista pitää ovensa auki iltamyöhään.

Iltatapahtumaan odotetaan kymmeniä tuhansia ihmisiä, joten myös Kauppatori on varattu juhlijoiden käyttöön: uudenvuoden show’ta voi seurata sieltä suorana screenien välityksellä. Ilotulituksia voi ihailla sekä Senaatintorilta että Kauppatorilta. Omat ilotulitteet on tapahtuma-alueella ehdottomasti kielletty. Pelastuslaitoksen uutinen

Helsingin uudenvuoden juhlapaikalle saavutaan keskustan suunnasta Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kautta, Kauppatorilta Torikortteleiden eli Sofiankadun ja Katariinankadun kautta sekä Katajanokan suunnasta Aleksanterinkatua pitkin. Pohjoisen suunnasta Unioninkatu ja Yliopistokatu ovat suljettuina. Perinteisesti reitti Senaatintorille Katajanokan suunnasta on puolenyön tienoilla ollut vähiten ruuhkainen. Keskustan suunnasta yleisö ohjataan ruuhkaisimpina aikoina kiertoteille, ja reitti suljetaan, kun tori täyttyy. Yleisöä pyydetään saapumaan tapahtumaan joukkoliikenteellä.

Helsingin uusivuosi
Ma 31.12.2018 Senaatintori

Koko perheen ohjelma:
17.00–17.30 Maria Baric Company
17.30 Lasten ilotulitus

Iltaohjelma:
22.00–23.00 DJ Orion
23.00–00.00 Uudenvuoden show: Vesala, Vesta, Maria Baric Company
00.00–00.05 Ilotulitus
00.05–01.00 DJ Orion

Helsingin uuteenvuoteen on vapaa pääsy. Tapahtuma on esteetön ja ikärajaton.

Juhlista pääsee tuttuun tapaan nauttimaan myös kotoa käsin Ylen televisioinnin kautta. Suora lähetys nähdään Yle TV1:llä uudenvuodenaattona 31.12.2018 klo 23.00–01.00.

https://www.facebook.com/Helsinginuusivuosi

#helsinginuusivuosi
#myhelsinki

Poikkeusjärjestelyjä liikenteessä

Helsingin uusivuosi aiheuttaa liikenteessä poikkeusjärjestelyjä 27.12.–2.1. Senaatintorin ja Kauppatorin läheisyydessä sijaitsevia katuja suljetaan liikenteeltä osittain jo torstaina 27.12. Sulkujen purku alkaa tapahtuman päätyttyä, ja kaikki suljetut katuosuudet avataan viimeistään keskiviikkona 2.1. Tarkemmat tiedot moottoriajoneuvojen, polkupyörien ja jalankulkijoiden rajoitetusta liikenteestä löytyy täältä.

Helsingin uusivuosi vaikuttaa myös joukkoliikenteen liikennöintiin tapahtuma-alueen lähistöllä uudenvuodenaattona noin klo 20 alkaen. Raitiolinjat 2, 3, 4 ja 7 siirtyvät poikkeusreitille ja raitiolinja 5 ei liikennöi illan aikana lainkaan. Eirassa ja Katajanokalla raitioliikennettä korvataan busseilla. Aattoillaksi on järjestetty runsaasti lisävuoroja. Aikataulut ja lisätietoja julkisen liikenteen poikkeuksista löytyy HSL:n sivuilta.

Senaatintorin laidalla sijaitseva turistibussipysäkki on poissa käytössä 27.12.–2.1. ja taksiasema 31.12. klo 20 alkaen. Tilapäinen taksiasema sijaitsee Ritarikadulla, Ritarihuoneenpuistikon laidalla.

Uutisia aiheesta