Photo: Business Finland

HIMSS ja Health 2.0 tuovat digiterveydenhuollon huippukonferenssit Helsinkiin

Vuoden 2018 toukokuussa Sitgesissä Espanjassa järjestetty HIMSS & Health 2.0 -yhteistapahtuma oli menestys, joten konferenssit jatkavat yhteistyötä. Vuoden 2019 konferenssien isäntämaaksi valittiin Suomi yhtenä maailman innovatiivisimmista maista. Konferenssit järjestetään 11.–13. kesäkuuta 2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kokonaisuudessa yhdistyvät molempien maailmojen parhaat puolet: HIMSS-konferenssin osaaminen, asiantuntemus ja ajatusjohtajuus terveydenhuollon digitalisaation saralla sekä Health 2.0:n yrittäjien ja sijoittajien verkosto, joka esittelee viimeisimmät, innovatiivisimmat terveysteknologian ratkaisut.

Kolmen päivän aikana tapahtumissa keskitytään seuraaviin teemoihin:
• Sosiaali- ja terveydenhuollon integrointi
• Kotihoito, joka mahdollistaa kotona asumisen sairaudesta toipuville ja ikääntyville
• Turvallisen, eettisen ja käytettävän datan liikkuvuuden edistäminen ennaltaehkäisyn, väestön terveyden hallinnan, yksilöllistetyn terveyden ja tutkimuksen tarpeisiin
• Tekoälyhuuman tuolla puolen: mihin tekoäly tällä hetkellä kykenee ja olemmeko todella valmiita
• Avoimen innovaation haasteet ja mahdollisuudet

Tapahtumien tukijoina ja yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, OuluHealth, Turku Science Park ja Messukeskus Helsinki.

”Suomi on maailman johtavia maita innovaatioiden, datan ja terveydenhuollon alalla, ja odotamme innolla pääsevämme jakamaan kokemuksiamme ensi vuoden konferensseissa. HIMSS & Health 2.0 -konferenssit antavat aina potilaiden ja kansalaisten äänen kuulua, kun keskustellaan terveys- ja hoitoalasta. Tuemme Suomessa täysin tätä visiota. Siksi olemme iloisia, että saamme isännöidä ensi vuoden johtavaa digitaalisen terveydenhuollon tapahtumaa”, Sitran Uudistumiskyky-teeman johtaja Antti Kivelä sanoo.

HIMSS & Health 2.0 -konferenssit yhdistävät ainutlaatuisella tavalla terveys- ja hoitoalan toimijat.  Verkostoituminen ja samanhenkisten asiantuntijoiden yhteensaattaminen onkin yksi päätavoitteista.

”Pohjoismaat on yksi maailman sosiaalisesti edistyneimmistä ja digitaalisesti kypsimmistä alueista. Onkin ilo ja kunnia saada järjestää konferenssimme Suomessa. Se antaa meille mahdollisuuden saada ensi käden tietoa uraauurtavasta terveysalan digitaalisesta muutoksesta", HIMSS Internationalin johtaja Bruce Steinberg sanoo.

”HIMSS- ja Health 2.0 -konferenssien yhdistäminen saman katon alle Euroopassa on ollut menestyksekäs resepti. Health 2.0:n kävijät ovat yrittäjiä, sijoittajia ja terveysalan johtajia, jotka esittelevät uusia tuotteita. HIMSS puolestaan tuo keskusteluun mukaan vaikutusvaltaisia päättäjiä ja ajatusjohtajia. Osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua, kuulla parhaista käytännöistä ja oppia uutta. Sen lisäksi he saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua teknologioihin, jotka parantavat potilaiden hoitoa.”

”Meillä on tällä hetkellä yli 500 terveysteknologian alalla toimivaa yritystä, ja määrä kasvaa vuosittain yli 10 prosentin vauhtia. Suomen terveydenhuollon uudistus on historiallisesti merkittävä myös maailmanlaajuisesti. Rahoitusta jaetaan uudelleen ja työn alla on 140 uutta lakia. Yksi niistä on terveyteen liittyvien tietojen toissijaista käyttöä koskeva laki.  Meillä on hieno tarina kerrottavanamme HIMSS ja Health 2.0 -konferenssien kävijöille kesäkuussa 2019”, Business Finlandin digitalisaatiosta vastaava johtaja Pekka Sivonen lisää.

Tapahtumiin odotetaan tuhansia terveydenhuoltoalan ammattilaisia ja digitaalisen terveydenhuollon startup-yritysten edustajia. Lavalle nousee maailmanluokan puhujia, joiden esitykset käsittelevät digitaalisen terveydenhuollon kuumimpia puheenaiheita. Lisäksi tapahtumat toimivat foorumina tulevaisuuden suuntaviivojen ja trendien kartoittamiselle. Yhteisenä tavoitteena on parantaa terveydenhuoltoa tiedon ja teknologian avulla.


Lisätietoa

HIMSS & Health 2.0 


JAA