Kuva: HIMSS & Health 2.0 European Conference

Digitaalisen terveysalan HIMSS & Health 2.0 -tapahtuma nyt Helsingissä

HIMSS & Health 2.0 on digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 11.–13. kesäkuuta 2019. Suomalaiset alan toimijat esittäytyvät 70 yrityksen voimin konferenssin suurimmalla maaosastolla, Suomi Paviljongissa ja sen ohjelmalavalla, jossa nähdään vaikuttava läpileikkaus innovatiivisesta, maailman kärkeä edustavasta terveysosaamisesta. Luennoimassa ja paneelikeskustelijoina on kymmeniä lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijoita.

"Kansainväliset konferenssivieraat tulevat saamaan edustavan kuvan alan suomalaisesta huippuosaamisesta mutta yhtä lailla konferenssi on ainutlaatuinen mahdollisuus lisätä ymmärrystä terveysalan muutoksesta ja trendeistä sekä tietenkin erinomainen paikka verkostoitumiseen. Suomi Paviljongin ja sen lavaohjelman tarjoamaa ajantasaista kattausta terveydenhuollon digitalisaatiosta ei ole aiemmin nähty Suomessa", sanoo Business Finlandin terveys- ja hyvinvointiteeman johtaja Minna Hendolin.

Suomi Paviljongin ohjelmassa näkyvät vahvasti HIMSS & Health 2.0 -tapahtuman pääteemat: sosiaali- ja terveydenhuollon integrointi, kotihoidon kysymykset, datan liikkuvuuden edistäminen turvallisesti, eettisesti ja tehokkaasti, tekoälyn käyttö ja avoimen innovaation haasteet ja mahdollisuudet. Keskusteluteemoina ovat muun muassa 5G, digitalisaatio ja tekoäly, suomalaisen terveydenhuollon käyttämä potilas- ja asiakastietojen valtakunnallinen järjestelmä Kanta-palvelut, avoimuuden ja tietojen jakamisen periaatteet, julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö sekä toisiolaki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä. Lisäksi suomalaiset terveysteknologiaa ja tekoälyä kehittävät startupit esittäytyvät molempina päivinä.

HIMSS & Health 2.0 -tapahtuma tuo Messukeskukseen yli 2 000 kansainvälistä asiantuntijaa, päättäjää ja yritysmaailman edustajaa keskustelemaan ja inspiroitumaan digitaalisen terveydenhuollon innovaatioista ja tulevaisuudesta. Tapahtuman tukijoina ja yhteistyökumppaneina toimivat sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, OuluHealth, Turku Science Park ja Messukeskus Helsinki yhteisenä tavoitteenaan parantaa terveydenhuoltoa tiedon ja teknologian avulla.

Lisätietoa

Suomi Paviljonki -lavan ohjelma ja aikataulu (vain englanniksi)

The HIMSS & Health 2.0 European Conference  (vain englanniksi)