Kuvakollaasi helsinkiläisravintoloitsijoista.

Raising HEL -liike: Helsinkiläiset laaturavintolat tiivistävät yhteistyötä

Helsingistä aiotaan tehdä maailman mittakaavassa innostavaa ruokakaupunkia. Asialla on Raising HEL -liike ja sen kaksitoista perustanutta helsinkiläisravintoloitsijaa. Helsingin kaupunki on yhteistyössä mukana, sillä se näkee ravintoloiden ideoiman hankkeen suoraan vahvistavan kaupungin elinvoimaisuutta ja edistävän Helsingin palautumista pandemiasta.

Liike kertoo markkinoivansa pääkaupunkia sekä Suomessa ja maailmalla tekojen avulla. Se pyrkii myös lisäämään yhteistyötä ravintoloiden välillä sekä ravintola-alan ja muiden toimijoiden kesken.

Liikkeen perustajina ovat kolme ravintoloitsijaa Ville Relander, Saku Tuominen ja Anders Westerholm ja mukana on heti alkuvaiheessa iso määrä helsinkiläisiä huippuravintoloita.

Ajat ovat tottakai haastavat, mutta valittamisen sijaan haluamme keskittyä innostukseen, tekoihin ja yhteistyön lisäämiseen. On hienoa huomata, että rikas ravintolakulttuuri on tärkeä myös Helsingin kaupungille. On ilo tehdä tätä yhteistyössä heidän kanssaan, sanoo Saku Tuominen.

Raising HEL -liike pyrkii omalta osaltaan varmistamaan, että helsinkiläinen ravintola-ala selviää käsillä olevasta kriisistä ulos hyvinvoivana ja Helsingin rooli kiinnostavana ravintolakaupunkina korostuu. Liike haluaa auttaa kaikkia Helsingin ravintoloita, sillä eloisa kaupunki on jokaisen etu.

Anna joululahjaksi lahjakortti ravintolaan

Ensimmäisenä tekonaan Raising HEL käynnistää joulunajan lahjakorttikampanjan. Kampanja kannustaa jokaista helsinkiläistä antamaan joululahjaksi lahjakortin johonkin ravintolaan. Se myös haastaa yritykset käyttämään osan peruttujen pikkujoulujen budjetista lahjakortteihin.

Lahjakortti on konkreettinen tapa tukea suosikkiravintolaa pikkujoulusesongin aikaan, sillä se on ravintoloille vuoden tärkein ajanjakso. Lahjakortteja voi ostaa ravintoloiden nettisivuilta tai suoraan ravintoloista. Voit katsoa kaikki lahjakorttikaupat raisinghel.fi -sivustolta.

Kuva: Tuukka Koski / Koski Syväri