Helsinki yhdistää työn ja osaajat

Koronavirustilanne on muuttanut voimakkaasti kaupungin palveluja. Osa toiminnoista on väliaikaisesti suljettu, toisaalla työvoiman tarve on merkittävästi lisääntynyt. Helsingin kaupunki haluaa välttää henkilöstön lomautukset kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Helsinki on päättänyt perustaa erillisen Osaajapankin, jotta kaupungin työntekijöiden työpanos ja osaaminen voidaan hyödyntää siellä, missä tarve on tällä hetkellä suurin.

Kaupungin työntekijöillä on paljon monipuolista kokemusta ja osaamista. Rohkaisen ihan jokaista pohtimaan, miten itse voisit olla avuksi tässä tilanteessa. Nyt tarvitsemme hyvää yhteishenkeä, joustavuutta ja rohkeutta tarttua niihin tehtäviin, joissa meitä tarvitaan, pormestari Jan Vapaavuori sanoo. 

Jatkossa esihenkilöt arvioivat henkilöstön työtilannetta ja varmistavat, että jokainen työllistyy täysin. Jos tämä ei ole mahdollista, esihenkilö käynnistää toimenpiteet työntekijän työllistymiseksi. Työntekijä ilmoittautuu Osaajapankkiin, jonka kautta henkilön työpanosta voidaan hyödyntää kaikissa kaupungin organisaatioissa. Henkilön siirtyminen voi kestää enintään kahdeksan viikkoa.