Helsinki XR Center yhdistää uudella tavalla designia ja teknologiaa. (Kuva: Meeri Lehto, Helsinki XR Center)

Helsinki XR Centerillä virtuaalitodellisuuden kärkeen

Laajennetun todellisuuden keskus Helsinki XR Center (HXRC) on avannut ovensa tänä keväänä Helsingin Arabianrannassa. Keskuksen yhteyteen on rakentumassa HXRC:n ylpeydenaihe, suomalaisen XR-osaamisen hedelmiä maailmalle esittelevä demoalue, XR Showroom.

HXRC on ainutlaatuinen kulttuurialojen koulutuksen yhteydessä toimiva keskus, jossa yhdistyy uudella tavalla design ja teknologia. Yli 1 000 neliötä kattava XR-teknologioiden keskus on tutkimus-, startup- ja yritysyhteistyön keskiössä. XR Centerissä kohtautetaan luovia tiimejä, startup-yrityksiä sekä suurempia XR-toimijoita ja rahoittajia.

Yhtenä tavoitteena on tarjota opiskelijoille ja muille toimijoille verkostoitumismahdollisuuksia niin XR-alan asiantuntijoiden, yhteistyökumppaneiden, yritysten kuin vierailijoiden kesken. HXRC tähtää kansainvälisyyteen kasvu- ja kansainvälistymispalveluiden, XR-kumppanien ja Metropolian XR–design-tutkinto-ohjelman kautta.

HXRC:n toimintaa operoi Metropolia Ammattikorkeakoulu yhdessä Finnish Virtual Reality Associationin (FIVR) kanssa. Virallisina yhteistyötahoina keskukselle toimivat Helsingin kaupunki ja Business Finland.

Keskus etsii jatkuvasti uusia kehittäjiä ja startup-tiimejä

HXRC:n spesialistit luotsaavat erilaisten XR-projektien alkuvaiheessa olevia tiimejä ja kehittäjiä eteenpäin.

Alkuvuoden ensimmäisestä hausta valikoitui 13 tiimiä, jotka saavat työskentelytilat, tutkimus- ja kehittämistukea sekä markkinointi- ja myyntikontakteja VR- ja AR-kentän toimijoihin.

Tiimejä haetaan aktiivisesti ympäri vuoden. Hakuajoista ilmoitetaan erikseen keskuksen verkkosivuilla.

XR-tapahtumia kotimaassa ja maailmalla

Tapahtumia järjestetään HXRC:n omissa toimitiloissa sekä kumppanien ja sidosryhmien kanssa yhteistyössä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

HXRC:n vuoden päätapahtuma "The Match Up" järjestetään teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin kanssa marraskuussa.

Tulevia tapahtumia:
 
6.5. RestiVE Co-Creation Workshop
18.5. HXRC goes Arabia Street Festival
28.5. Extending Design Realities - Technologies For Urban Participation And Resilience
30.–31.5. Opera Beyond First Session 2 days Conference
20.11. The Match Up - SLUSH Side-event
 
Mitä on XR?
 
XR (Extended Reality) on käsite, joka tarkoittaa virtuaalisen, yhdistetyn ja laajennetun todellisuuden teknologioita. Lisäksi käytetään nimityksiä VR (Virtual Reality), MR (Mixed Reality) ja AR (Augmented Reality).


 
Lisätietoja

Helsinki XR Center