Kuva: Helsinki XR Center

Helsinki XR Center – uusi kohtaamispaikka laajennetun todellisuuden toimijoille

Laajennetun todellisuuden keskus Helsinki XR Center (HXRC) avautui keväällä Helsingin Arabianrannassa. Keskuksen yhteyteen on rakentumassa HXRC:n ylpeydenaihe, suomalaisen XR-osaamisen hedelmiä maailmalle esittelevä demokeskus, XR Showroom. Keskuksen virallisia avajaisia juhlitaan torstaina 5. syyskuuta.

HXRC:stä on rakentunut ainutlaatuinen kulttuurialojen koulutuksen yhteydessä toimiva keskus, jossa yhdistyy uudella tavalla design ja teknologia. Yli 1 000 neliötä kattava XR-teknologioiden keskus on tutkimus-, startup- ja yritysyhteistyön keskiössä, jossa luovat tiimit, startupit ja suuremmat XR-toimijat ja asiakasyritykset voivat kohdata.

Keskuksen tavoitteena on avata laajennetun todellisuuden eli XR-teknologioiden mahdollisuuksia yrityksille ja organisaatioille, yhdistää alan tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä tukea varhaisen vaiheen XR-tiimejä. Samalla opiskelijoille ja muille toimijoille avautuu verkostoitumismahdollisuuksia niin XR-alan asiantuntijoiden, yhteistyökumppaneiden, yritysten kuin vierailijoiden kesken. HXRC tähtää myös kansainvälisyyteen kasvu- ja kansainvälistymispalveluiden, XR-kumppanien ja Metropolian XR–design-tutkinto-ohjelman kautta.

HXRC:n toimintaa operoi Metropolia Ammattikorkeakoulu yhdessä Finnish Virtual Reality Associationin (FIVR) kanssa. Virallisina yhteistyötahoina keskukselle toimivat Helsingin kaupunki ja Business Finland.

Keskus etsii uusia kehittäjiä ja startup-tiimejä

HXRC:n spesialistit luotsaavat erilaisten XR-projektien alkuvaiheessa olevia tiimejä ja kehittäjiä eteenpäin. Alkuvuoden ensimmäisestä hausta valikoitui 13 tiimiä, jotka saavat työskentelytilat, tutkimus- ja kehittämistukea sekä markkinointi- ja myyntikontakteja VR- ja AR-kentän toimijoihin. Tiimejä haetaan aktiivisesti ympäri vuoden. Hakuajoista ilmoitetaan erikseen keskuksen verkkosivuilla ja sometileillä.

XR-tapahtumia kotimaassa ja maailmalla

Tapahtumia järjestetään HXRC:n omissa toimitiloissa sekä kumppanien ja sidosryhmien kanssa yhteistyössä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

HXRC:n vuoden päätapahtuma "The Match Up" toteutetaan teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin yhteydessä 20. marraskuuta 2019.

Kulttuurikampuksella lasit päässä toiseen maailmaan

Helsinkiin saatiin uusi hieno keskittymä, jota voi ylpeänä esitellä minnepäin maailmaa tahansa. Torstai-iltana vietettiin laajennetun todellisuuden keskuksen näyttelytilan avajaisia Arabianrannassa.

Kulttuurikampuksella lasit päässä toiseen maailmaan

Mikä XR?

XR (Extended Reality) on käsite, joka tarkoittaa virtuaalisen, yhdistetyn ja laajennetun todellisuuden teknologioita. Lisäksi käytetään nimityksiä VR (Virtual Reality), MR (Mixed Reality) ja AR (Augmented Reality).


Lisätietoja

Helsinki XR Center