Pia Pakarinen Buenos Airesissa

Helsinki vahvisti yhteistyötä Buenos Airesin kanssa

Apulaispormestari Pia Pakarinen allekirjoitti Helsingin ja Buenos Airesin yhteistyö- ja ystävyyssopimuksen Argentiinassa. Sopimuksella tavoitellaan yhteistyötä koulutuksen osalta laaja-alaisen osaamisen kehittämisessä, robotiikassa ja digitalisaatiossa sekä opetuksen laadun kehittämisessä.

Opetustoimen yhteistyötä koskeva sopimus on jatkoa kaupunkien pormestareiden allekirjoittamalle sopimukselle 31.10.2018, joka tehtiin Urban20-kokouksen yhteydessä.

Käytännössä yhteistyötä edistetään esimerkiksi vaihtamalla hyviä käytäntöjä verkostoissa ja edistämällä opettajien koulutusta. Yhteistyössä on tarkoitus järjestää Buenos Airesin kanssa vierailuja, kursseja sekä asiantuntijaseminaareja. Buenos Aires on perustamassa yliopistoa opettajankoulutusta varten, mihin Helsinki tarjoaa osaamistaan.

Apulaispormestari Pakarinen puhui naisjohtajuudesta seminaarissa

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen puhui lisäksi työmarkkinoiden tasa-arvoa koskevassa seminaarissa, jonka Buenos Airesin kaupunki oli järjestänyt. Pakarinen jakoi erityisesti Helsingin kokemuksia tasa-arvon edistämisestä jo koulutuksesta lähtien sekä näkemyksistään tyttöjen ja naisten kannustamisesta johtaviin asemiin ja teknillisille aloille. Buenos Aires oli kutsunut kansainvälisen keskustelun koolle oppiakseen eri kaupungeilta hyviä esimerkkejä. 

Apulaispormestarin lisäksi Buenos Airesissa yhteistyötä oli käynnistämässä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kehittämispalvelupäällikkö Marjo Kyllönen.