Nuorille kohdennettu 1 200 erilaista tehtävää kaupungin omien palvelujen piirissä.

Helsinki työllistää runsaasti nuoria kesätyökaudella

Helsinki tukee vuosittain nuorten työllistymistä kesätyökaudella palkkaamalla nuoria töihin ja tukemalla heidän työllistymistään muiden työnantajien palveluksessa. Tulevana kesänä nuoria pystytään työllistämään lähes alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Kaupungin omien palvelujen piirissä on nuorille kohdennettu 1 200 erilaista tehtävää. Näistä noin 800 tehtävää on suunnattu 16–17 -vuotiaille kesätyöntekijöille, jonka lisäksi Siisti kesä! -hanke työllistää noin 250 16–20 -vuotiasta. Nuoria työllistyy myös kesälomasijaisina eri toimialoilla. Kesätöiden hakuprosessit ovat valtaosin käynnissä ja valintapäätökset vahvistuvat seuraavien viikkojen aikana. 

Laaduntarkkailijat havainnoivat maailman toimivinta kaupunkia

Helsingin kaupunki palkkaa tulevaksi kesäksi 26 laaduntarkkailijaa eri mittaisiin työsuhteisiin havainnoimaan kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista käytännössä. Arvioitaviin kohteisiin kuuluu esimerkiksi katutyömaita, kaupungin asiakaspalvelupisteitä, ulkoilualueita, puistoja ja leikkipuistoja, opasteita sekä kirjastoja. Kohteiden havainnointi suoritetaan pareittain ja akuuteimpiin muutostarpeisiin pyritään tarttumaan heti. Katutöiden tarkkailu voidaan aloittaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kesäkuussa. Palvelujen tarkkailu toteutetaan heinäkuussa niiltä osin kun koronatilanteen vuoksi suljetut palvelut on taas voitu avata.

Kesäseteli 9.-luokkalaisten valttikortti

Kaupunki korvaa Kesäsetelillä 300 euroa 1.6.–12.8.2020 välisenä aikana työllistetyn 9.-luokkalaisen nuoren palkasta. Numeroituja ja henkilökohtaisia Kesäseteleitä jaetaan yhteensä 5 500 kappaletta 71:n Helsingin koulun 9.-luokkalaisille. Setelin kanssa nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Nuoret ovat kokeneet Kesäsetelin hyväksi tueksi kilpailutilanteessa kesätyöpaikoista. Sen myötä kesätyömahdollisuudet ovat parantuneet ja työnantajien kynnys nuorten palkkaamiseen on madaltunut.

Tukea nuorten omaan yrittäjyyteen

Helsingin kaupunki järjestää yhteistyössä 4H:n kanssa yrittäjyyskoulutusta 15–30 -vuotiaille helsinkiläisille nuorille. Koulutus järjestetään etäopetuksena kesäkuussa ja se koostuu yrityskurssista ja pienryhmäohjauksesta. Osallistujat saavat mentorin tukea oman idean kehittämiseen heinäkuun loppuun saakka sekä Nuorten yrityspolun suorittamalla 300 euron yrityssetelin tukemaan liikeidean toteuttamista.

Lisää aiheesta:

Hakulomake ja lisätiedot: Nuorten yrityspolku
helsinkirekry.fi

Kuva: Atte Grönroos