Apulaispormestari Pia Pakarinen vastaanotti Helsingin palkinnon Universumin työnantajakuvatutkimuksesta.

Helsinki toiseksi vetovoimaisin työnantaja humanististen alojen opiskelijoille

Humanististen alojen opiskelijoiden arvioissa Helsinki oli toiseksi vetovoimaisin työnantaja heti Ylen jälkeen. Tutkimusyritys Universumin toteuttamasta opiskelijatutkimuksesta käy myös ilmi, että suomalaisten opiskelijoiden odotukset tulevasta työstään painottuvat tehtävien monipuolisuuden, kilpailukykyisen palkkauksen, työn ja vapaa-ajan tasapainon sekä merkityksellisyyden ympärille.

”Helsingin kaupungin tarjoamille tehtäville on ominaista yhteisiin asioihin vaikuttaminen ja merkityksellisyys. Työyhteisömme ovat monimuotoisia ja tarjoamme paikkoja niin ammattilaisille kuin työuraansa aloitteleville. Hienoa, että kaupunki on humanististen alojen opiskelijoiden silmissä näin vahvasti vetovoimainen työnantaja. Tervetuloa töihin Helsingille!”, apulaispormestari Pia Pakarinen sanoo.

”Olemme todella iloisia työnantajakuvatutkimuksen tuloksesta. Kaupunkimme kehittyy ja kehittää toimintakulttuuriaan vahvasti. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä ja isona työantajana meillä on paljon kiinnostavia työpaikkoja tarjolla. Viime vuonna meillä oli haussa yli 10 000 erilaista tehtävää. Panostamme myös vahvasti henkilöstön kehittämiseen ja urasuunnitteluun”, kaupungin henkilöstöjohtaja Asta Enroos toteaa.

Tutkimuksessa haastateltiin lähes 13 000 korkeakouluopiskelijaa lokakuun 2018 ja huhtikuun 2019 välisenä aikana.

Menestystä myös ammattilaistutkimuksessa

Universumin opiskelija- ja ammattilaistutkimukset ovat vuosittaisia riippumattomia työnantajakuvatutkimuksia, joita on tehty Suomessa miltei 20 vuoden ajan.

Joulukuussa 2018 julkaistussa ammattilaistutkimuksessa Helsingin kaupunki sijoittui humanistisiin aloihin liittyvässä kategoriassa ykköseksi ja terveysalaan liittyvässä kategoriassa kolmanneksi.

Vetovoimaisimmat työnantajat Universumin opiskelijatutkimuksessa aloittain

Humanistit: 1. Yle, 2. Helsingin kaupunki, 3. Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kaupallinen ala: 1. Finnair, 2. Google, 3. Marimekko
Tekniikan ala: 1. Kone, 2. ABB, 3. Wärtsilä
IT-ala: 1. Google, 2. Microsoft, 3. Supercell
Luonnontieteet: 1. Luonnonvarakeskus, 2. Suomen ympäristökeskus, 3. Orion
Laki: 1. Tuomioistuimet, 2. Oikeusministeriö, 3. Euroopan Unioni
Terveysala: 1. Terveystalo, 2. Mehiläinen, 3. Hus


Lisätietoa

Universumin opiskelijatutkimuksen 2019 tulokset


JAA