Helsinki tiivistää yhteistyötään Lontoon ja Tukholman kanssa – pormestari Vapaavuori tapaa pormestarikollegansa

Tulevaisuuden haasteet ja niiden ratkaisut eivät tunne maantieteellisiä rajoja. Yhteistyö kaupunkien välillä on yksi globaalisti nousevia teemoja. Helsingin tavoitteena kansainvälisessä yhteistyössä on oppia parhaita käytäntöjä muilta kaupungeilta, saada Helsingin ääni kuuluviin maailman merkittävissä foorumeissa ja jakaa omia onnistumisia muiden kanssa.

Tukholmassa keskeisiä keskusteluteemoja ovat muun muassa innovaatiot kasvavan kaupungin katutöiden sujuvoittamiseksi sekä erityisten sääolosuhteiden – kuten lumimassojen - aiheuttamien ongelmien ratkaisut.

Lontoossa pormestarien välisen keskustelun keskeisenä teemana on molempien kaupunkien tavoite kehittää johtavia älykaupunkiratkaisuja ja käyttää dataa parempien kaupunkilaispalvelujen luomiseksi. Lisäksi pormestari Vapaavuori on kutsuttu sekä puhujaksi että moderaattoriksi MOVE 2019 -konferenssiin. Datan eettinen käyttö ja digitalisaation luomat haasteet ovat keskeinen teema Suomen suurlähetystössä järjestettävässä seminaarissa. Seminaarin puhujia ovat pormestari Vapaavuoren ohella muun muassa Lontoon kaupungin digitalisaatiojohtaja Theo Blackwell. Lisäksi Lontoon ja Helsingin digitalisaatiojohtajien on tarkoitus muodollisesti vahvistaa matkan aikana kaupunkien välinen asiantuntijoiden ja osaamiseen vaihtoon tähtäävä yhteistyö.

”Kaupunkien välisen yhteistyön kautta on mahdollista luoda ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin nopeammin ja tehokkaammin. Kaupunkien aktiivinen vuorovaikutus tuo mukanaan myös ratkaisuja, joiden merkittävyydestä valtiot eivät voi olla eri mieltä. Kaupunkien mahdollisuus testata ja toteuttaa tulevaisuuden ratkaisuja tulee olemaan yhä merkittävämmässä roolissa tulevaisuudessa”, sanoo pormestari Vapaavuori.


JAA