Ladut Olympiastadionilla ovat valmiit. Kuva: Tero Lahti

Helsinki Ski Weeks tarjoaa mahdollisuuden hiihtää Olympiastadionilla

Helsingin Olympiastadionilla tehdään helmikuussa historiaa, kun Stadikalla hiihdetään! Ensimmäistä kertaa järjestettävä Helsinki Ski Weeks -tapahtuma tarjoaa hiihtoriemua keskellä Helsinkiä aina 27.2.2022 saakka.

Olympiastadionista tulee kuukauden ajaksi uusi, helppoja liikuntaelämyksiä tarjoava lähiliikuntapaikka keskelle Helsinkiä. Stadionilla hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla ja lumi on taattu koko kuukauden ajaksi. Stadikan ladulle on omilla suksilla ilmainen sisäänpääsy, mutta paikan päältä voi myös vuokrata suksia. Ladulle vaaditaan ennakkorekisteröityminen sen varmistamiseksi, että kaikki saavat sivakoida sopivalla väljyydellä 1,1 kilometriä pitkää latua, joka on ajettu Stadikalle ja sen lähiympäristöön. Hiihtoaikojen ennakkovaraus on nyt avattu osoitteeseen https://helsinkiskiweeks.fi/hiihtamaan/. Latuajan voi varata tunniksi kerrallaan.

”Olympiastadion on kansallinen monumentti ja kansainvälisesti tunnetuimpia rakennuksiamme. Samaan aikaan se on paikka, jossa kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus myös osallistua. Nyt Olympiastadionin voikin nähdä ja kokea uudesta perspektiivistä. Raskaana korona-aikana ulkoliikunnan merkitys on kasvanut meille helsinkiläisille ja tämä mahdollista taas yhden uuden ulkoliikunnan kokemuksen. Toivottavasti moni helsinkiläinen tarttuu tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen.”,” kannustaa Helsingin kulttuurin- ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

Stadikalla on tammi-helmikuussa paljon monipuolisia hiihtoteemaisia tapahtumia

Helsinki Ski Weeks alkaa kansallisella Hiihtopäivällä 29. tammikuuta. Kansallisen Hiihtopäivän tarkoituksena on innostaa ihmiset ympäri Suomen hiihtämään ja liikkumaan ulkona. Helsingin Olympiastadion on Hiihtopäivän keskuspaikka. Tapahtumakuukauden aikana Olympiastadionilla nähdään myös runsaasti muita oheistapahtumia: hiihtomahdollisuuden lisäksi Stadikalla on muun muassa ilmainen avajaiskonsertti 30. tammikuuta, Lasten Lumipäivät sekä suksidisko. Helsinki Ski Weeksin kruunaa 24. helmikuuta järjestettävä kansainvälinen Stadion Sprint -kutsukilpailu. Ski Weeksin täydentää Olympiastadionin viereinen Tapahtumatori, jossa voi nauttia after ski -tunnelmassa ruoasta ja juomasta.

”Helsinki Ski Weeks on kehitetty siksi, että mahdollisimman moni nimenomaan helsinkiläinen saapuisi uudistetulle Olympiastadionille kokemaan jotain uutta: hiihtämisen riemun Olympiastadionilla, suomalaisen urheilun pyhätössä. Hiihtoliitossa toivommekin, että helsinkiläiset nappaavat mahdollisuudesta kiinni ja tulevat kokemaan tämän elämyksen”, kutsuu Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi.

Helsinki Ski Weeksissä panostetaan vastuullisuuteen ja terveysturvallisuuteen

Helsinki Ski Weeksin suunnittelussa ja toteutuksessa painotetaan sekä sosiaalista vastuuta että ympäristövastuuta. Sosiaalinen vastuu ja kansanterveydellinen näkökulma toteutuvat siinä, että ilmaiseksi koko kansalle tarjottava lähiliikuntapaikka mahdollistaa hiihtämisen poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä ikään tai taitotasoon katsomatta. Suomen Hiihtoliitto on myös julkistanut, että Helsinki Ski Weeks toteutetaan hiilineutraalisti.

Helsinki Ski Weeks toteutetaan terveysturvallisesti ulkoilmatapahtumana voimassa olevia viranomaisten määräyksiä ja suosituksia noudattaen. Ohjeistuksiin ja järjestelyihin tehdään tarvittaessa muutoksia määräysten ja suositusten perusteella. Ajankohtaiset tapahtuman terveysturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet löydät Helsinki Ski Weeksin verkkosivulta

Helsinki Ski Weeks -tapahtuman suunnittelusta ja tuottamisesta vastaa Suomen Hiihtoliitto yhdessä kumppaniensa kanssa. Helsingin kaupunki on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Helsinki Ski Weeksistä, sekä sen päätapahtumista Kansallisesta Hiihtopäivästä ja Stadion Sprintistä on myös tavoitteena tehdä toistuva perinne, joka liikuttaa ihmisiä sanan molemmissa merkityksissä. Kuukauden mittaiseen tapahtumaan 29.1.-27.2.2022 odotetaan noin 200 000 osallistujaa.

Lisätietoja:

Helsinki Ski Weeksin verkkosivut:  https://helsinkiskiweeks.fi/

Uutisen kuva: Tervetuloa hiihtämään, ladut Stadikalla ovat valmiit. (Tero Lahti/Helsingin kaupunki)

Uutinen on julkaistu 28.1. ja sitä on päivitetty 11.2.