Helsinki palkittiin palvelukartan esteettömyyssovelluksen laajentamisesta valtakunnalliseksi

Torstaina Helsingissä järjestetyssä Invalidiliiton 80-vuotisjuhlaseminaarissa palkittiin kaupunkien hyvät esteettömyysteot.

Kunniamaininta myönnettiin Helsingin kaupungille palvelukartan esteettömyyssovelluksen laajentamisesta valtakunnalliseksi. Hyvä esteettömyysteko -palkinnon sai Joensuun kaupunki Ilosaaren alueen perusparannuksesta.  

Pääkaupunkiseudun palvelukartta on verkkopalvelu, joka auttaa käyttäjiä etsimään ja löytämään kaupunkien tarjoamia palveluja. Palvelusta löytyvät kunnalliset palvelut, kuten koulut, päiväkodit ja terveysasemat, mutta myös yritysten tarjoamia palveluja.

Käyttäjä voi valita kartalta oman profiilinsa ja siihen liittyvän esteettömyysnäkökulman. Kun palvelusta valitsee, ovatko mukana esimerkiksi lastenrattaat, liikkuuko rollaattorilla vai pyörätuolilla tai onko käyttäjällä näkö- tai kuuloesteitä, saa näkyviin mahdolliset reitin ja kohteen esteettömyystiedot. Valitusta reitistä saa sanalliset ohjeet.

Kunniamaininnan toivotaan kannustavan kehitystyön jatkamista ja sitouttavan muut kunnat kokoamaan ja ylläpitämään palvelukartan tietoja.

Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen ja Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä haastoivat keväällä Suomen kaupungit ehdottamaan hyvää esteettömyystekoa. Haasteen otti vastaan 12 kaupunkia ja ehdotuksia tuli kaikkiaan 26.

Lisää aiheesta:

Pääkaupunkiseudun palvelukartta

Invalidiliiton uutinen palkitsemisesta

JAA