Raparperipiirakkaa lautasella ja pellillä.

Helsinki-päivänä koko kaupunki päiväkodeista hoivakoteihin herkuttelee raparperipiirakalla

Helsinki-päivänä 12.6 kaupunkilaiset saavat nauttia jo perinteeksi muodostunutta juhlapäivän herkkua, raparperipiirakkaa. Raparperipiirakkaa tarjoillaan helsinkiläisille päiväkodeissa, asukas- ja potilasruokailussa sekä hoitoalan henkilöstöravintoloissa yhteensä yli 30 000 annosta. Tänä vuonna kaupunki haluaa erityisesti muistaa hoivakodeissa asuvia kaupunkilaisia ja toimittaa piirakkaa kaikille hoivakotien asukkaille.

- Raparperipiirakka on hieno alkukesän tuote, joka on ollut tarjonnassamme Helsingin juhlapäivänä jo yli 20 vuoden ajan. Mikä sen parempaa, kuin juhlistaa kotikaupunkia yhdessä herkutellen! Kaikkiaan raparperipiirakkaa valmistuu tuotantolaitoksestamme lähes 2000 kiloa kaupunkilaisten nautittavaksi, kertoo Palvelukeskus Helsingin kehityspalvelut-yksikön johtaja Mikael Neuvonen.

Helsinki-päivää vietetään 12.6. ja raparperipiirakka on kuulunut jo vuosien ajan monen helsinkiläisen juhlapäivän perinteeseen. Aikanaan Helsinki-päivän kahvileiväksi raparperin varhaisen satokauden vuoksi valikoitunut tuote on ollut kaupunkilaisten suosima perinteen alkuajoista lähtien.

Perinteisiä Helsinki-päivän pormestarin aamukahveja ei tänä vuonna järjestetä.

Lisää aiheesta:

Kuva: Hanne Valtari.