Näkymä Narinkkatorille. Kuvituskuva.

Helsinki osana Pohjoismaiden turvallisuuteen keskittyvää Safe City Tour -viikkoa

Helsingin kaupunki osallistuu yhteistyössä Helsingin poliisin kanssa Nordic Safe Cities -verkoston Safe City Tour -teemaviikkoon 8.–12. helmikuuta. Viikon aikana kaupungin kanavissa julkaistaan teemavideoita ja verkkoartikkeleita, joissa syvennytään muun muassa yleiseen turvallisuuteen ja ennaltaehkäisevään nuorisotyöhön sekä asuinalueiden segregaation ja väkivaltaisen ekstremismin ehkäisemiseen.

Nordic Safe Cities (NSC) on Pohjoismaisen ministerineuvoston vuonna 2016 perustama Pohjoismaiden turvallisuuteen keskittyvä voittoa tavoittelematon verkosto. NSC:n toiminnalla pyritään vaikuttamaan myönteisesti kaupunkien turvallisuuteen ja torjumaan vastakkainasettelua. Helsinki on osallistunut verkoston toimintaan sen alusta alkaen.

Helsinki pyrkii jatkuvasti löytämään uusia keinoja taklata turvallisuuteen liittyviä ongelmia ja siinä yhteistyö muiden kaupunkien kanssa on tärkeää. NSC:n lisäksi Helsinki tekee aktiivista yhteistyötä useiden kansainväliseen turvallisuuteen liittyvien verkostojen, kuten Strong Citiesin, Efusin ja UN Habitatin, kanssa.

Lisätietoa

Safe City Tour -viikkoa voi seurata muun muassa @helsinki-twitter-tilillä, Hel.fi-sivuston uutisvirrassa ja Helsinki-kanavalla. Kaikki materiaalit on tuotettu englannin lisäksi suomeksi ja ruotsiksi.

Nordic Safe Cities

Artikkeleita aiheesta:

Kuva: Aki Rahikka/Stooritaivas Oy