Suoraan sisältöön
A A A

Helsinki Euroopan Innovation Capital -kisan finaaliin

Helsinki on yksi kymmenestä Innovation Capital (iCapital) -kisan finalistista. iCapital on Euroopan komission noin kahden vuoden välein järjestämä kilpailu, jossa etsitään Euroopan parasta kaupunki-innovaatioekosysteemiä. Kilpailun edelliset voittajat ovat olleet Amsterdam (2015) ja Barcelona (2014).

Helsinki toteuttaa innovaatioystävällisyyttä useilla eri tavoilla

Helsinki profiloituu innovaatiokaupungiksi muun muassa omien innovaatioalustojensa kuten Fiksun Kalasataman ja älyliikennekokeilujen kautta. Lisäksi Helsingin yhteistyöverkostot ja –hankkeet kuten Smart & Clean, Kaupunkiakatemia, Helsinki Think Company, Health Capital Helsinki ja Merit-hanke kertovat kaupungin vahvasta innovaatioekosysteemistä. Helsinki käyttää myös muotoilua poikkileikkaavasti ja tehokkaasti ja kaupungissa on vahva avoimen datan sekä startup-yritysten kulttuuri.

Innovaatiot ovat teknologiaa ja osallistamista

Innovaatiot eivät kuitenkaan ole pelkkää teknologiaa vaan niillä on myös sosiaalisia ulottuvuuksia. Tärkeä osansa on myös osallisuudella ja kansalaisosallistumisella. Nämä ovat myös Helsingin kaupunkistrategian keskeisiä teemoja.

Muut finalistit ovat Aarhus, Berliini, Kööpenhamina, Nizza, Pariisi, Tallinna, Tampere, Tel Aviv ja Toulouse. Voittajakaupunki valitaan ensi marraskuussa Lissabonissa ja se saa miljoonan euron palkinnon innovaatioekosysteeminsä vahvistamiseen.

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Iina Oilinki, Helsingin kaupunki, elinkeino-osasto puh. 09 310 23116, e-mail: iina.oilinki@hel.fi  

Lisätietoja iCapital-palkinnosta osoitteesta

JAA