Ulos katettuja ruokia. Kuva: Aleksi Poutanen

Helsinki mukana etsimässä innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä valtakunnallisessa ruokamatkailukilpailussa

Helsinki on mukana järjestämässä nyt neljättä kertaa järjestettävää valtakunnallista ruokamatkailukilpailua. Tänään käynnistyvän ruokamatkailukilpailun tavoite on rohkaista ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailulla halutaan vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä.

”Suomen ruokamatkailukilpailu on erinomainen mahdollisuus tuoda innovatiivisuus ja Helsingissä kukoistava alan yhteishenki esiin. Siksi toivommekin helsinkiläisiä ruoka- ja matkailualan toimijoita sekä ravintoloita tuomaan kilpailussa esiin osaamistaan ja yhdessä kehittämään seuraava suuri ruokamatkailutuote tai innovaatio”, kertoo Helsingin kaupunkia kilpailun arviointiraadissa edustava yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa toimivat yritykset ja yhteisöt 18.1.–18.3.2021. Kilpailun finalistit valitaan kesäkuussa ja voittajat palkitaan syyskuussa. Voittajalle on luvassa 3000 euron tuotekehitysraha ja kaikista sijoittuneista (1.-4.) tehdään edustavat markkinointivideot yritysten käyttöön. Lisäksi sijoittuneilla on mahdollisuus osallistua sparraukseen ja he saavat markkinoinnillista näkyvyyttä Visit Finlandin kanavissa. Kilpailuun voi osallistua jo olemassa olevalla ruokamatkailutuotteella tai kehitteillä olevalla innovatiivisella, uudella ratkaisulla.

Lue lisää ja osallistu kilpailuun