Polkupyöräilijä ja raitiovaunu Käpylässä

Helsinki on maailman kolmanneksi paras kaupunki asua

Kansainvälisessä Cities of Choice -selvityksessä Helsingin edelle kirivät vain Lontoo ja New York. Selvityksen tekivät konsulttiyhtiö Boston Consulting Group ja BCG Henderson Institute.Tutkimuksessa käytettiin 155:tä mittaria ja kyselyyn osallistui 25 000 asukasta 80:sta eri kaupungista.

Selvityksessä oli viisi arvostelukategoriaa: elämänlaatu, taloudelliset mahdollisuudet, sosiaalinen pääoma, asukkaiden ja viranomaisten vuorovaikutus ja muutosvauhti. Kategorioihin kuului yhteensä 27 eri arviointikohtaa.

Helsinki menestyi hyvin kaikissa viidessä arviointikategoriassa, mutta niiden sisällä eri arviointikohdissa oli huomattaviakin eroja. Parhaiten Helsinki menestyi elämänlaatua arvioivassa kategoriassa, jossa se arvioitiin sijoille 1.-9. kuudessa eri kohdassa: asuminen, liikkuminen, sairaanhoito, koulutus ja kehitys, julkiset tilat ja viihde ja virkistys. Helsinkiläisten elämänlaatua heikensi puolestaan ilmasto, siinä Helsinki arvioitiin sijoille 37.-45.

Helsinki on kaupunki, joka on ennen kaikkea hyvää elämää varten. Viimeisten neljän vuoden aikana olemme määrätietoisesti toteuttaneet visiotamme olla maailman toimivin kaupunki ja entistäkin parempi paikka asua ja elää ihan jokaiselle helsinkiläiselle. Hienoa, että tekemämme työ näkyy myös Cities of Choice –selvityksen tuloksessa, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Lisää aiheesta:

Kuva: Julia Kivelä