Kuva: Eetu Ahanen

Helsinki kerää ideoita merellisten kohteiden, palvelujen ja tapahtumien kehittämiseksi

Helsingin kaupunki valmistelee merellistä strategiaa, jonka tavoitteena on parantaa kaupungin merellisten kohteiden saavutettavuutta ja saariston palveluja sekä edistää merellisiä tapahtumia. Asukkailla, yrittäjillä ja muilla toimijoilla on mahdollisuus antaa ideansa merellisen Helsingin kehittämiseen 15. maaliskuuta asti.

Helsingin kaupunkistrategiassa todetaan, että Helsingin merellinen sijainti on osa kaupungin perusluonnetta ja -olemusta. Tavoitteena on jatkossa hyödyntää merellisyyttä vahvemmin kaupungin vetovoimatekijänä. Tähän pyritään muun muassa jatkamalla lähisaariston avaamista yleiseen käyttöön sekä edistämällä merellisten matkailupalvelujen ja virkistysmahdollisuuksien kehittämistä. Lisäksi Helsinkiin synnytetään uusi saaristoa hyödyntävä, kansainvälinen nykytaiteen biennaali, joka toteutuu ensimmäisen kerran vuonna 2020.
 
Tekeillä olevassa merellisessä strategiassa haetaan keinoja esimerkiksi kohteiden saavutettavuuden parantamiseen, saariston palvelujen kehittämiseen ja merellisten tapahtumien edistämiseen. Nyt kaikilla Helsingin merellisten palvelujen tuottajilla ja käyttäjillä on mahdollisuus osallistua ja kertoa omat ideansa kehittämistyön taustalle.
 
Kerro ajatuksesi 15. maaliskuuta mennessä merellisen Helsingin ideasivustolla!

Anna ideasi!

Merellisen Helsingin ideasivusto 

Idean voit jättää myös Kerrokantasi-sivustolla

Lisätietoja

Helsingin merellisen strategian suunnittelu

Maailman toimivin kaupunki – Helsingin kaupunkistrategia 2017–2021