Kuva: Eliel Kilkki ja Ben Daley

Helsinki kärkiluokkaa huippuosaajien kasvattamisessa ja kykyjen houkuttelussa

Helsinki sijoittui seitsemännelle sijalle kansainvälisessä Global Talent Competitiveness Index (GTCI) -vertailussa, jossa tarkastellaan kaupunkien kykyä kasvattaa ja houkutella alueelleen huippuosaajia ja pitää heistä kiinni.

Vertailussa kolmen kärjen muodostivat Washington, Kööpenhamina ja Oslo.

Helsingin vahvuuksiksi vertailussa kirjattiin muun muassa kaupunkiin sijoittuneiden kansainvälisten organisaatioiden määrä, internet-yhteyksien yleisyys kotitalouksissa ja korkeakoulutettujen osuus aikuisväestöstä.

Suomi sijoittui suhteessa parhaiten, eli neljännelle sijalle, lahjakkuuksien kasvattamisessa, kun tarkasteltiin muun muassa elämänpituista oppimista ja työntekijöiden kehittymistä.

Vertailun maakohtaisessa osiossa Suomi pysyi viime vuoden tapaan kuudennella sijalla. Viime vuoden vertailussa Helsinki puolestaan oli viidennellä sijalla.

Tulos julkistettiin Sveitsin Davosissa maailman talouskonferenssin yhteydessä pidettävässä GTCI-tilaisuudessa maanantaina 21. tammikuuta.

Maakohtaista GTCI-vertailua on julkaisu vuodesta 2013 lähtien, ja kaupunkeja koskevaa vertailua vuodesta 2016. Suomi ja Helsinki ovat yleensä sijoittuneet tutkimuksessa erittäin hyvin.

GTCI-tutkimuksen toteuttavat yhteistyössä INSEAD, Adecco Group ja Tata Communications. Osaajien houkutteluun liittyvistä kansainvälisistä vertailututkimuksista GTCI-tutkimus on Helsingin kaupungin arvion mukaan tällä hetkellä metodologisesti läpinäkyvin.

Lisätietoja

The Global Talent Competitiveness Index 2019 (vain englanniksi)

JAA