Poika istuu tykin päällä Suomen lippu kädessään.

Helsinki-kanavan kesäohjelmistossa on kattava valikoima kulttuuria

Helsinki-kanava tarjoaa monipuolista videosisältöä koko kesän. Kanavalla on helsinkiläistä sotahistoriaa ja erityisesti nuorille suunnattu sisältöä. Jälkeenpäin saatat katsoa Helsinkiä uusin silmin.

Helsinki-kanavalla julkaistaan kolme erilaista sarjaa läpi kesän.  Sarjat ovat Ihmisenä sodassa, Häslinki City Börger ja Tänään leikitään leikkipuistossa.

Ihmisenä sodassa

Ihmisenä sodassa -luentosarja liittyy Hakasalmen huvilan Mieliala-näyttelyyn, joka esittelee sotavuosien Helsinkiä uudella tavalla, kaupunkilaisten ja kulttuuriperinnön suojelemisen kautta. Luennoilla asiantuntijat avaavat tuoreita näkökulmia sotaan inhimillisenä kokemuksena, jonka heijastukset näkyvät Suomessa yhä. Luentojen aiheina ovat esimerkiksi valokuvapropaganda ja kansalaistiedustelu.

Häslinki City Börger

Häslinki City Börger on nuorten tekemä makasiiniohjelma nuorille. Ohjelma käsittelee raikkaalla tavalla pääasiassa Helsinkiä, uutta musiikkia sekä muuta taidetta ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen toimintoja. Ohjelman toimittajat tekevät tutkimusretkiä Helsingin vähemmän tunnettuihin paikkoihin ja tuttuihinkin kohteisiin omalla persoonallisella otteellaan.

Tänään leikitään leikkipuistossa

Tänään leikitään leikkipuistossa –sarja on Helsingin leikkipuistojen tekemä ohjelmasarja. Hauskat leikki- ja laulutuokiot viihdyttävät koko perhettä. Sarjaan kuuluu myös Helsingissä puhuttujen kielten opettelua – ilon kautta tietenkin!

Lisäksi kulttuuriosiosta löytyy kirjava kokoelma musiikkia, taidetta ja kirjallisuutta.

Lisää aiheesta:

helsinkikanava.fi

Teksti: Paavo Jantunen
Kuva: Juhani Seppovaara