Helsingin kaupungintalo.

Helsinki jatkaa tehostettuja toimenpiteitä palkanmaksun ongelmien korjaamiseksi

Helsingin kaupunki jatkaa tehostettuja toimenpiteitä palkanmaksun ongelmien korjaamiseksi. Tehotoimenpiteiden ansiosta virheiden korjaustahti on parantunut, mutta kaikkia virheitä ei ole pystytty korjaamaan samassa tahdissa kuin niitä on syntynyt.

Kokonaan puuttuvien palkkojen määrä vähentynyt

Tuoreen tilannekuvan mukaan palkka on jäänyt kokonaan saamatta 152 kaupungin työntekijältä. Kaksi viikkoa sitten täysin puuttuvien palkkojen lukumäärä oli 412. Kokonaan puuttuvien palkkojen joukossa on edelleen niitä, joissa puuttumisen syynä on tiedonsiirto vanhasta järjestelmästä uuteen.

Kaikkiaan korjaamattomia palkkavirheitä on tällä hetkellä noin 3,6 prosentissa kaikista palkoista. Kaksi viikkoa sitten luku oli 5 prosenttia.

Uuden palkkajärjestelmän käyttöönoton seurauksena suurin osa palkkavirheistä koskee pientä osaa palkasta, kuten puuttuvia lisiä. Tällä hetkellä kokonaan puuttuvat palkat pystytään samaan maksuun viikon sisällä.

Palkanlaskennan resursseja lisätty

Palkanmaksun ongelmien korjaamiseksi kaupunki on lisännyt palkanlaskennan resursseja sekä organisoinut uudelleen palkanlaskennan tehtäviä. Tehdyt toimenpiteet purevat osin kuitenkin viiveellä.

Sähköpostien ruuhkaa pystytty purkamaan

Kaupunki on tehostanut palkanlaskennan asiakaspalveluun lähetettyjen sähköpostien purkamista. Avaamattomia sähköposteja on tällä hetkellä noin 6 500. Kaksi viikkoa sitten avaamattomia viestejä oli 10 500. Palkanlaskennan asiakaspalvelussa käsitellään normaalitilanteessa noin 5 000 sähköpostia viikossa.

Lomarahat maksetaan tuttuun tapaan heinäkuussa

Kuukausipalkkaisen henkilöstön lomarahat maksetaan aiempien vuosien tapaan 14. heinäkuuta. Kunta-alan työehtosopimusneuvotteluissa sovitut palkankorotukset maksetaan takautuvasti normaalien palkanmaksupäivien yhteydessä elokuusta alkaen.

Helsingin kaupunki otti keväällä käyttöön uuden palkkajärjestelmän. Kaupungilla aiemmin käytössä ollut palkka- ja henkilöstötietojärjestelmä oli peräisin 80-luvulta ja sen tekninen tuki loppuu vuoden vaihteessa.

Palkkajärjestelmän toimittanut Sarastia Oy ja Helsingin kaupunki tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta järjestelmä saataisiin palvelemaan Helsingin tarpeita. Kaupungin palveluksessa on noin 39 000 henkilöä.

Kaupungin palkoissa maksuhäiriö pankkien välisestä liikenteestä johtuen

Helsingin kaupungin palkat välittävä Danske Bank on lähettänyt palkat myöhässä muille pankeille. Niille kaupungin työntekijöille, jotka ovat Aktian, Handelsbankenin, POP Pankkien, S-Pankin, Säästöpankin tai Ålandsbankenin asiakkaita, ei ole tullut maksupäivän 30.6. palkkoja heti aamulla tileille. Danske Bank on selvittänyt asian. Palkat ovat lähteneet Danske Bankista eteenpäin muille pankeille klo 9. Palkkojen tulisi näkyä tämän päivän aikana tileillä.