Toronton keskusta

“Ihmisten silmät syttyvät” – Helsinki Energy Challenge -kumppani Toronton kaupunki innostui ajatuksesta tehdä asioita yhteistyössä

Toronton kaupunki on yksi Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun kumppanikaupungeista. Torontossa innostuttiin ajatuksesta yhdessä tekemisestä uusien ratkaisujen löytämiseksi niin paljon, että he halusivat kokeilla sitä itsekin.

“Minulla on ollut niin hauskaa, että olen ihan uuvuksissa”, sanoo Rob McMonagle nauraen. McMonagle työskentelee vihreän talouden neuvonantajana Toronton kaupungilla. Viimeisen yhdeksän kuukauden aikana hän on fasilitoinut Helsinki Energy Challenge -kilpailuun osallistuvan kanadalaisen tiimin toimintaa.

“Tämä on ollut todella hauska projekti, koska ihmisten silmät syttyvät, kun puhumme tästä ja siitä mitä yritämme saavuttaa. Tämä on ollut myös haastava prosessi, joka on avannut silmiä sille, miten voimme kehittää asioita kumppanuuksien kautta”, McMonagle jatkaa.

Toronto on yksi lukuisista organisaatioista ja kaupungeista, jotka ovat tehneet yhteistyötä Helsinki Energy Challengen kanssa levittääkseen sanaa kilpailusta. He näkevät projektin mahdollisuudet tuottaa globaaleja ratkaisuja, joita tarvitsemme kipeästi ilmastokriisin vastaisessa taistelussa.

McMonaglen mukaan Helsinki Energy Challenge on ollut niin vaikuttava kokemus, että Toronton kaupunki on jo suunnittelemassa omaa haastettaan. Toronton piti isännöidä kansainvälistä kiertotalouden foorumia tänä vuonna, mutta koronapandemian vuoksi tapahtuma piti siirtää.

“Aloimme miettimään voisimmeko järjestää suunnitteluhaasteen sen sijaan. Pohjoismaissa on vahva kiertotalousverkosto ja haluaisimme mielellämme tuoda pohjoismaisia yrityksiä virtuaalisesti Torontoon tekemään yhteistyötä meidän yritystemme kanssa”, McMonagle visioi.

Lue lisää englanninkielisestä artikkelista Helsinki Energy Challengen nettisivuilta

Helsinki haluaa toimia alustana uusille, kestäville ja innovatiivisille ratkaisuille ja avasi 27. helmikuuta 2020 kansainvälisen Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun. Kilpailulla haetaan ratkaisuja, joiden avulla kaupunki voidaan tulevien vuosikymmenien aikana lämmittää kestävällä tavalla ilman kivihiiltä ja mahdollisimman vähällä biomassalla. Kilpailun pääpalkinto on miljoona euroa.

Kuva: Destination Toronto