Kuva: Antti Pulkkinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Helsinki Design Week valtaa Erottajan palatsin

Yli 100 vuotta valtion omistuksessa ollut palatsi avaa syyskuussa ensi kertaa ovensa suurelle yleisölle. Helsinki Design Week tuo tiloihin näyttelyitä, työpajoja, installaatioita ja juhlia. Festivaalin jälkeen alkavassa remontissa kiinteistöön rakennetaan toimistoja, ja talo sulkeutuu jälleen yleisöltä.

Erottajalla sijaitseva uusrenessanssipalatsi tunnetaan entisenä Tullihallituksen talona. Rakennuksessa järjestetään Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week 5.–15.9.2019.

Yhdysvaltalaisen BlackRockin omistamalla, mutta Suomen valtion entisellä rakennuksella on merkittävä kulttuurihistoriallinen arvo ja kiinnostava historia. Vuonna 1891 valmistunut talo on arkkitehtonisesti poikkeuksellisen näyttävä sekä sisältä että ulkoa. Se on toiminut kotina merkkihenkilöille, ja yli 100 vuoden ajan useiden valtion virastojen toimistona. Kiinteistössä on asunut muun muassa oopperalaulaja Aino Ackté. Nyt talo on saanut nimen Erottaja2.

Designfestivaali avaa ovia

Helsinki Design Weekin teema on tänä vuonna Oppimisilmasto. Festivaali rakentaa avoimen, kannustavan, kunnioittavan ja yllättävän oppimisilmaston Erottaja2:n kerroksiin. Ohjelmaa on luvassa kaikenikäisille kävijöille.

Jo 15. kertaa järjestettävä HDW on aiemminkin ottanut käyttöönsä unohtuneita tai kaupunkilaisilta suljettuja tiloja, kuten Tulli- ja Pakkahuoneen, Teurastamon sekä Jätkäsaaren satamamakasiinin.

Helsinki Design Weekiin kuuluu yhteensä noin 250 tapahtumaa, jotka levittäytyvät Erottaja2:n lisäksi myös muualle kaupunkiin. Viime vuonna festivaali keräsi yhteensä 170 000 kävijää.

Lue lisää:

Helsinki Design Week