Helsinki Cup alkoi 12.7.21 Olympiastadionilla.

Helsinki Cup palaa tänä kesänä Olympiastadionille

Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus Helsinki Cup järjestetään 12.–17. heinäkuuta. Olympiastadionilla pelataan 10-vuotiaiden jalkapallon sarjapelejä maanantaista torstaihin 12.–15. heinäkuuta sekä tyttöjen A-finaalit perjantaina 16. heinäkuuta. Helsinki Cup huipentuu lauantaina 17. heinäkuuta Olympiastadionilla pelattaviin finaaliotteluihin. Viimeksi otteluita pelattiin Olympiastadionin nurmella kesällä 2015, ennen Stadionin uudistusta.

Helsinki Cup -juniorijalkapalloturnausta on pelattu kaupungin nurmikentillä jo 45 vuotta. Turnauksen merkitys lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä yhteisöllisyyden edistäjänä on säilynyt läpi vuosikymmenten. Lasten ja nuorten harrastukset ovat olleet pandemian vuoksi tauolla. Tänä vuonna Helsinki Cup tuokin erityistä iloa pelaajille, tukijoukoille ja jalkapallon ystäville.

Lähes 20 000 junioria kisaamassa

Turnaukseen on ilmoittautunut 1372 joukkuetta. Pelaajia on 18 000-20 000. Tyttöfutiksen osallistujamäärän kasvu on ollut huomattava. Viime kesänä saavutettiin 200 tyttöjoukkueen rajapyykki. Nyt kisoihin on tulossa 249 tyttöjoukkuetta. Suomen ulkopuolelta osallistuu joukkueita Virosta ja Ranskasta.

Kisa työllistää 250 työntekijää sekä 150 erotuomaria. Pelaajien lisäksi Helsinkiin saapuu suuri määrä valmentajia, huoltajia, äitejä ja isiä sekä muita kannustusjoukkoja. 

Helsinki Cupilla on käytössä 15 Helsingin kenttäaluetta. Kaupungin nurmikenttiä on jälleen huollettu hyvin kisoja varten. Tekonurmien määrä on vuosien mittaan kasvanut. Helsinki Cupin organisaatio tekee yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa. Jokainen kenttäalue käydään läpi ja valitaan pelattaviksi pelityylien mukaan. Kullekin ottelulle järjestetään mahdollisimman optimaaliset olosuhteet.

Osallistujien turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää Helsinki Cup -organisaatiolle ja Helsingin kaupungille. Tämän vuoden turnauksen terveysturvallisuussuunnitelmilla on hyvä pohja viime kesästä. Kisa onnistuttiin järjestämään erityistoimenpitein ja viranomaisohjeita noudattaen ilman yhtäkään koronatartuntaa. Terveysturvallisuussyistä turnauksen oheisohjelmaa avajaisineen, kulkueineen ja kisadicoineen ei tänäkään vuonna järjestetä. Ottelut voi katsoa sekä suorana että jälkikäteen tallennettuina 14,90 euron hintaan. 

Helsinki-valoteos sijaitsee turnausviikolla Olympiastadionin kupeessa Urheilumuseon edustalla. Joukkueita kannustetaan ottamaan joukkuekuvia sen edustalla. 

Perjantain tyttöjen yleis- ja harrastesarjojen A-finaaleihin ja lauantain finaaleihin on maksullinen sisäänpääsy: 10€ aikuisilta 5€ lapsilta. Lippuja voi ostaa sisäänkäynniltä. Muihin otteluihin pääsee maksutta.

Lisää aiheesta
Otteluohjelma
Striimi
Helsinki Cup
Olympiastadion 
Reittiopas

Uutisoitu 8.7.2021. Päivitetty osallistujaluvut viimeksi 13.7.21. 


Kuva: Paavo Jantunen